Pražští policisté vyšetřují vraždu v Klánovickém lese. O pomoc žádají i veřejnost

Mrtvý muž, kterého našli náhodní kolemjdoucí minulý týden v Klánovickém lese, byl podle pitvy zastřelen. Kriminalisté teď pátrají po dalších stopách, které by je dovedly k pachateli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klánovický les

Klánovický les | Foto: Petr Vilgus, Wikimedia Commons

Ohořelé tělo leželo v zalesněném porostu poblíž ulice Smiřická. Podrobné ohledání místa činu zabralo policistům několik dnů. Zjistili, že místo nálezu mrtvého je i místem vraždy.

„Detektivové by přivítali informace týkající se především oblasti Klánovického lesa v době mezi 11 až 14 hodinou 11. června, což je zároveň doba, během které byl 33letý muž zavražděn. Velice přínosnými svědky by v tomto směru mohli být jak obyvatelé Klánovic a návštěvníci lesoparku, tak hosté nedaleké restaurace,“ přiblížil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Někteří svědci vypověděli, že v oblasti slyšeli zvuky podobné střelbě. Většinou ale usoudili, že hluk vydává vlak projíždějící po nedaleké trati. Policisté teď pátrají po dalších lidech, kteří podezřelý zvuk zaslechli nebo kteří například viděli dým vycházející z lesního porostu.

„Kriminalisté již poměrně podrobně zmapovali pohyb oběti v dopoledních hodinách 11. června, tedy dobu před příjezdem zavražděného do Klánovic. Proto mohou s určitostí konstatovat, že k této cestě využil nejprve metra a následně vlakového spoje. Tato podložená zjištění, stejně jako závěry předběžné balistické zkoušky, jednoznačně vylučují spojitost s jakýmikoli případy z minulosti,“ dodal Hulan.


Zvětšit mapu

Magdaléna Medková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme