Okolnosti úmrtí těhotné ženy v Orlové prověří i Státní ústav pro kontrolu léčiv

Smrtí těhotné ženy v Orlové se bude zabývat i Státní ústav pro kontrolu léčiv. 32letá žena zemřela poté, co místo glukozy vypila s největší pravděpodobností desinfekci. Policisté teď zjišťují, kdo za tragickou chybu může a jestli k záměně došlo v soukromé diabetologické ambulanci anebo v lékárně. Jak se tam s léčivy zacházelo, teď prověří také inspektoři ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice v Orlové

Nemocnice v Orlové | Foto: Andrea Brtníková | Zdroj: Český rozhlas

„Pokud existuje podezření, že došlo k záměně léčivých přípravků hromadně vyráběných, i těch připravených v lékárně, Státní ústav pro kontrolu léčiv vždy provádí kontrolu na místě, aby ověřil skutečný stav věci,“ potvrzuje mluvčí ústavu Hana Pavlíčková.

Záměnu glukózy za dezinfekční látku už potvrdila pitva. Policie vyšetřuje úmrtí jako usmrcení z nedbalosti. Zatím neznámému pachateli hrozí až šestileté vězení.

Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme