'Inkvizitor' odchází. Moderátor Jeremy Paxman po 25 letech končí v pořadu BBC Newsnight

Za konec jedné velké mediální epochy je ve Velké Británii považován odchod moderátora Jeremyho Paxmana z pořadu BBC Newsnight. Pohotový a vzdělaný novinář ve středu své hosty v publicistické relaci zpovídal po 25 letech naposledy. Svůj odchod z pořadu plánoval spolu s vedením stanice déle než rok. Paxman se na televizní obrazovce ale bude objevovat v jiné roli dále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odcházející moderátor pořadu BBC Newsnight Jeremy Paxman

Odcházející moderátor pořadu BBC Newsnight Jeremy Paxman | Foto: Repro: Český rozhlas

Jeremy Paxman přezdívaný „Inkvizitor“ podle svých kritiků hosty někdy spíš vyslýchal, než je zpovídal.

Určitě si to myslel tehdejší ministr vnitra Michael Howard, asi nejslavnější Paxmanova „oběť“ v rozhovoru, který s 12krát položenou stejnou otázkou vstoupil do dějin žurnalistiky.

„Věděli jsme, že když moderuje Jeremy, je zapotřebí se připravit malinko víc. Ministr, který šel do studia, aniž si promyslel všechny možné otázky a odpovědi, se mohl velmi rychle dostat do problémů,“ vzpomíná vlivný šéf komunikace ve vládě Tonyho Blaira Alastair Campbell.

Londýnský starosta Boris Johnson svezl populárního moderátora na rozloučenou na dvoukole.

Paxman má pokračovat v moderování pořadu University Challenge. Spekuluje se ale o možné zbrusu nové show, ať už na BBC, nebo na konkurenčním Channel 4.

Jiří Hošek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme