Ani jeden tým, který bojoval o záchranu, nedokázal v posledním ligovém kole vyhrát

Všichni potřebovali k jistotě nebo naději na udržení v nejvyšší fotbalové soutěži vyhrát, ale soupeř to nikomu z nich nedovolil. Slavii po porážce 0:2 v Ostravě a Bohemians po remíze 0:0 s Plzní to vadit nemusí, v Gambrinus lize se zachránily. Zato remíza 1:1 nepomohla Olomouci v Liberci a sestupuje také nováček ze Znojma, který v jihlavském azylu prohrál 0:2 s Duklou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc sestupuje z nejvyšší soutěže po 30 letech. Martin Šindelář (vpravo) utěšuje spoluhráče Adama Varadiho po posledním zápase sezony v Liberci

Olomouc sestupuje z nejvyšší soutěže po 30 letech. Martin Šindelář (vpravo) utěšuje spoluhráče Adama Varadiho po posledním zápase sezony v Liberci | Zdroj: ČTK

Znojemský kapitán Josef Hnaníček, jenž zavinil obě penalty, ze kterých Pospěch vytvořil konečné skóre, si po utkání oddychl, že ani vítězství v posledním kole už by nakonec Znojmu k záchraně nestačilo.

„Asi bych se zbláznil, kdyby rozhodla naše dnešní prohra. Vzal bych si to hodně na sebe,“ přiznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Týmy bojující o záchranu nedokázaly vyhrát ani v kole, které rozhodovalo o jejich udržení, či sestupu

Druhá sestupující Olomouc na rozdíl od Znojma nehrála níž než v nejvyšší soutěži 30 let, od záchrany ji navíc dělil jediný gól. Útočník Adam Varadi se s realitou hodně těžko smiřoval.

„Určitě to nebylo o posledním zápase. Sestup jsme si zavinili daleko dříve. Ale vidíte, jak je fotbal někdy spravedlivý. Dostal bych pokutu, kdybych se dál vyjadřoval,“ naráží Varadi na fotbalové zmrtvýchvstání pražských Bohemians, kteří skoro čtvrtinu všech bodů získali v posledních třech kolech.

Ten poslední a nakonec rozhodující bod si klokani připsali po remíze s účastníkem Ligy mistrů v téhle sezoně, Plzní.

„Když jsme šli před koncem na roh, tak jsem slyšel, že Olomouc hraje s Libercem 1:1, věřil jsem, že ligu už neztratíme. To čekání na konci byly ale těžké chvilky,“ přiblížil, jaké to bylo čekat na výsledek Hanáků v Liberci, obránce Bohemians Daniel Krch.

Z Gambrinus ligy sestupuje Znojmo a Olomouc

Číst článek

A stejně tak se museli k výsledkům z jiných stadionů upínat i slávisté, ti po porážce 0:2 v Ostravě zažili hodně šťastnou záchranu. Jejich fanoušci pak hráče místo tradiční děkovačky zahrnuli kelímky od piva.

„Bylo mi z toho smutno, hodně smutno. Na druhou stranu my jsme fanouškům v téhle sezoně nedali možnost, aby z našeho fotbalu měli radost,“ uznává nárok fanoušků na takovou reakci brankář Radek Černý, který tímhle ponurým zážitkem zřejmě uzavřel svou profesionální kariéru.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme