Schumacherova lékařská zpráva je na prodej, neznámý pachatel ji nabízí za 1 350 tisíc korun

Z nemocnice v Grenoblu údajně zmizely lékařské záznamy Michaela Schumachera. Neznámý pachatel už je nabízí k prodeji. Chce prý za ně 60 tisíc švýcarských franků, tedy asi milion 350 tisíc korun. Pětačtyřicetiletý jezdec Formule 1 byl téměř půl roku v kómatu, nedávno se probudil a opustil francouzskou kliniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Schumacher na tiskové konferenci v Praze

Michael Schumacher na tiskové konferenci v Praze | Foto: Filip Jandourek

Konkrétní informace o odcizených dokumentech nejsou známé. Mluvčí Michaela Schumachera ani nepotvrdila, jestli jsou skutečně pravé. Neví se ani, kdy se záznamy ztratily.

Když byl Schumacher ještě v Grenoblu, k jeho lůžku se snažilo dostat několik lidí, aby ho vyfotografovali, nebo zjistili víc informací o jeho zdravotním stavu. Nemocniční ochranka je ale prý vždy včas vyhodila.

Neznámý pachatel lékařské záznamy podle listu Bild údajně nabízel několika evropským médiím. Zprávu si mohly odkoupit za 60 tisíc švýcarských franků. Schumacherova mluvčí ale už varovala, že jakékoliv zveřejnění záznamů je v podstatě trestný čin.

Michael Schumacher byl minulý týden převezen na švýcarskou kliniku v Lausanne. Tam by měl hlavně rehabilitovat. V kómatu už není, jeho stav se prý zlepšil, i přesto odborníci varují, že léčba je po půl roce v bezvědomí skutečně běh na dlouhou trať.

Sedminásobný mistr světa utrpěl vážné poranění mozku při pádu na lyžích, když narazil hlavou na kámen. To se stalo na konci prosince loňského roku. Od té doby podstoupil ve francouzském Grenoblu dvě operace mozku.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme