Jihomoravský kraj ocenil medailí učitelku, která zachránila dva chlapce ze studně

Učitelka Martina Zbytková je ode dneška nositelkou Zlaté medaile Jihomoravského kraje. Ocenění si vysloužila záchranou dvou chlapců, kteří minulé pondělí nešťastnou náhodou spadli do studny na zahradě mateřské školky v Bohdalicích na Vyškovsku. Chlapci už znovu chodí do školky, podle Zbytkové teď jeden druhému závidí převoz do nemocnice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchrana dítěte ze studny

Záchrana dítěte ze studny | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

„Tomášek jel vrtulníkem a Ondra musel jen sanitkou, ten zážitek neměl. Takže děti to snášejí velice dobře a žádné psychické trauma z toho nemají,“ říká s úsměvem Martina Zbytková.

Učitelka neváhala pro chlapce do studny vlézt, a díky tomu kluci přežili. Hejtman jihomoravského kraje Michal Hašek tvrdí, že se zasadí i o další ocenění učitelky.

„My už jsme také hovořili o tom, že toto nebude jediné ocenění ze strany Jihomoravského kraje, paní Zbytková bude od letošního podzimu také nositelkou Ceny Jihomoravského kraje,“ informuje Hašek.

Jakub Šustr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme