Policie odtahuje auta nejen poslancům, ale také lékařům nebo sanitkám, tvrdí Huml

Poslanci chtějí zabránit tomu, aby jim policie nechala odtahovat jejich auta z parkovacích zón vyhrazených pro rezidenty. Navrhují změnit zákon tak, aby jejich vozidla nebylo možné odtáhnout, pokud nebudou bránit provozu. Sněmovní hospodářský výbor na podnět Františka Laudáta z TOP 09 doporučil změnu vložit do projednávané novely zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odtahová služba - Ústí nad Labem

Odtahová služba - Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Svůj návrh úpravy se ale chystá předložit i poslanec a dopravní expert ČSSD Stanislav Huml.

Tvrdí totiž, že pražská policie odtahuje také auta svých kolegů, diplomatů, lékařů nebo sanitní vozy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problematice odtahování aut mluvil poslanec a dopravní expert ČSSD Stanislav Huml

„Zužovat řešení, které přijal pan Laudát, jenom na imunitu, to znamená i na nás, ale i na diplomaty, je špatně. Myslím si, že bychom měli stanovit pravidla, kdy se použije takzvaná botička, a kdy odtah,“ říká Huml.

Odtažení vozidla je totiž podle něj pro řidiče nebo provozovatele auta výrazně vyšší zásah.

„Za prvé máte stres z toho, že vám odtáhli auto, za druhé musíte hledat, kde ho vlastně máte zaparkované, dojet tam, a za třetí je to výrazně dražší,“ vysvětluje dopravní expert.

Proto by prý odtah měl být použit až v okamžiku, kdy je nasazení botičky, která zablokuje kola vozu, neúčinné.

Český rozhlas žádal o vyjádření ředitele pražské policie. Přislíbil ho na pondělí, až se důkladněji seznámí se zmíněnými návrhy.

Vladimír Kroc, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme