Soud osvobodil libereckého exprimátora v kauze machinací s městskými pozemky

Liberecký exprimátor Jiří Kittner z ODS je v případu machinací s pozemky pod Ještědem nevinný. Rozhodl o tom dnes Krajský soud v Liberci. Bez trestu odešli také Kittnerovi spolustraníci, bývalí zastupitelé Jiří Zeronik a Pavel Krenk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby bývalého libereckého primátora Jiřího Kittnera

Krajský soud v Liberci zprostil obžaloby bývalého libereckého primátora Jiřího Kittnera | Zdroj: ČTK

Státní zástupce s výrokem soudu spokojený není a hned se odvolal v neprospěch Zeronika a Krenka. V případě Kittnera si ponechal zákonnou lhůtu, aby ještě pořádně prostudoval celý spis.

Podle obžaloby se trojice mezi lety 2003 a 2006 účastnila podvodných machinací s pozemky a objekty ve sportovních areálech pod Ještědem a v libereckém Vesci, kvůli kterým prý městu vznikla škoda 13 milionů korun.

Pozemky se převáděly z městského majetku na městskou organizaci Sportovní areály Ještěd a údajně pak byly nevýhodně prodávány nebo směňovány. Podle soudu ale nebyl prokázán úmysl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vynesení rozsudku sledovala i reportérka Šárka Škapiková

Kauza byla mediálně sledovaná a soud se táhl dlouho, Pavel Krenk proto uvedl, že radost z verdiktu se mísí s únavou a obavami, že stejně zůstane v očích lidí jako zločinec.

Podobně se vyjádřil i Jiří Kittner, který dodal, že celý proces a právní zastoupení ho vyšly na statisíce korun. Zeronikův právník pak upozornil, že podle něj neměly být tyto skutky vůbec žalovány.

Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme