Rosol chce ve Wimbledonu zopakovat 2 roky staré vítězství nad Nadalem

Dalších pět českých tenistů bude bojovat o postup do třetího kola Wimbledonu. Je mezi nimi také Lukáš Rosol, který touží zopakovat dva roky starý senzační příběh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále

Lukáš Rosol přešel přes Nizozemce Robina Haaseho v Bukurešti do finále | Zdroj: Reuters

Byl to tehdy shodou okolností také čtvrtek, fotbalisté Německa podlehli na evropském šampionátu ve Varšavě Itálii 1:2, ale to zdaleka nebylo to největší sportovní překvapení večera.

Lukáš Rosol, v té době stý hráč světového žebříčku, poráží v tenisovém chrámu na centrálním dvorci ve Wimbledonu Rafaela Nadala 6:4 v pátém rozhodujícím setu. Čistou hrou zakončenou dvěma esy na závěr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáše Rosola čeká ve Wimbledonu bitva se světovou jedničkou, Rafaelem Nadalem

Lukáš Rosol nemá moc rád, když se lidé k tomuto zápasu stále vracejí, chce být úspěšný dlouhodobě a netouží být jen "tím mužem, který tenkrát porazil Nadala". Přesto přiznává, že mu vítězství v jedné věci pomohlo.

„Určitě jsem se přesvědčil o tom, že můžu hrát s kýmkoli a kohokoli porazit. Určitě mě to zviditelnilo."

Rosol je v Londýně středem pozornosti

Lukáš Rosol to vnímá i teď v Londýně, o rozhovor s českým tenistou žádaly před utkáním s Rafaelem Nadalem všechny prestižní rozhlasové a televizní stanice, které ve Wimbledonu jsou. A také Španěl pochopitelně dostává otázky na toto téma.

Španěl Rafael Nadal mluví o Lukáši Rosolovi s velkým respektem, a přestože byl tehdy zraněný a po senzační porážce přes půl roku léčil bolavé koleno, věděl, že hrál český tenista životní zápas a že je určitě schopný výkon zopakovat i dnes.

"Tehdy jsem prohrál, protože on je dobrý hráč, je to tenista, který může hrát velmi dobře na tomto povrchu, hraje agresivně. Je mi jasné, že potřebuju hrát velmi dobře, abych postoupil, jestli to nedokážu, nemám šanci být ve třetím kole.“

Klíčem k úspěchu bude výjimečný výkon

Lukáš Rosol ví, že musí podat výjimečný výkon, aby uspěl, nejlépe takový, po kterém by si mohl říct to samé, co cítil před dvěma roky, když Rafaela Nadala porazil.

„Ten den fungovalo všechno. Co jsem chtěl hrát, tak víceméně šlo. Servíroval jsem, dobře jsem returnoval, dobrá hra ze zadu. Hlava byla na kurtu, což bylo důležité. V tomto rozpoložení je těžké se mnou hrát. Chtěl bych navodit to samé, aby to fungovalo a abych podal dobrý výkon."

„Člověk se musí koncentrovat sám na svoji hru a pomocí rituálů se oprostit od všeho ostatního kolem. Když člověk není hlavou na kurtu, tak ho rozhodí cokoli, i pták, když proletí. Snažím se soustředit co nejvíc na svoji hru.“

Jaroslav Plašil, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme