Turisté získali povolení na stavbu nové rozhledny na Hýlačce

Táborský Klub českých turistů získal povolení na stavbu nové rozhledny na vrchu Hýlačka. Ta bude stát na místě původní dřevěné vyhlídkové věže, která za nejasných okolností shořela na Nový rok 2012. Turisté zároveň vyhlásili veřejnou soutěž na dodavatele stavby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Nový rok shořela táborská rozhledna Hýlačka

Na Nový rok shořela táborská rozhledna Hýlačka | Foto: Martin Petrák

„Nová stavba je vyšší než historická rozhledna, která na místě stála. Bude to ocelová konstrukce, jejíž podoba byla vybrána na základě architektonické soutěže. Rozhledna bude vysoká 26 metrů,“ říká Radek Přílepek z Klubu českých turistů.

Stavbu nové rozhledny podpořilo také město Tábor, které přispělo částkou 2,5 milionu korun.

„Je to další krok, který nás posouvá dál. V současné chvíli máme vydané stavební povolení, v minulém týdnu jsme vypsali otevřené výběrové řízení na dodavatele stavby,“ popisuje postup příprav zástupce KČT. Tendr potrvá do 8. července letošního roku, kdy mají firmy odevzdat své nabídky.

Nová rozhledna nahradí původní 91 let starou stavbu dřevěné rozhledny, kterou před dvěma lety zničil na Nový rok požár. Zanikla tak nejstarší dřevěná rozhledna na území České republiky.

Jan Kopřiva, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme