Policisté stále neznají příčinu výbuchu plynu v Havířově. Případ šetří jako obecné ohrožení

Nájemníci z havířovského domu na Národní třídě, který poničil výbuch, jsou už zpátky ve svých bytech. Domů se zatím nemůže vrátit pouze jedna rodina. Záchranáři včera z budovy evakuovali deset lidí. V péči lékařů skončili dva nájemníci - obyvatel vybuchlého bytu a jeho soused, který se zranil při evakuaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Byt zničený výbuchem plynu

Byt zničený výbuchem plynu | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

„My jsme byli u dcery, já tu mám zavazadla ještě z nemocnice a jdeme právě nahoru,“ říká paní Gabriela, která se vrací domů po pobytu v nemocnici.

Policisté šetří výbuch jako obecné ohrožení. Zatím nikoho neobvinili. Lékaři kriminalistům ještě nedovolili vyslechnout nájemníka bytu, ve kterém k výbuchu došlo.

„Vyčkáme, až se jeho zdravotní stav zlepší a lékaři nám dovolí výslech. Současně v následujících dnech bude námi osloven znalec z oboru požární ochrany, dále majitel domu, aby se vyjádřil k vyčíslení škody. Také požádáme o odborné vyjádření hasičů a plynařů,“ uvádí karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Přehrát

00:00 / 00:00

S nájemníky poškozeného domu mluvila reportérka Andrea Čánová

Včera exploze plynu poničila bytový dům. Majitel domu nájemníkům okamžitě po výbuchu nabídl dočasné ubytování, většina z nich však zamířila k přátelům nebo příbuzným.

Technické čety od rána uklízejí dvorek, který zasypaly střepy. Lidé mají sklo i ve svých pokojích.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme