Podvodné firmy berou peníze za opravu kanalizace, PVK ji přitom provádí zdarma

Pražské vodovody a kanalizace řešily za poslední měsíce případy podvodných firem, které za poplatek nabízely opravu kanalizačních přípojek. Služby lidem nabízely za poplatek. Prohlídky a čištění přípojek přitom provádějí vodovody a kanalizace ve většině případů zdarma. Podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací Tomáše Mrázka se na službě snažily vydělat desítky firem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava kanalizace

Oprava kanalizace | Foto: Ladislav Bába

"Problém je v tom, že pokud závada vznikne na veřejném prostranství, tedy na ulici nebo chodníku, my tu opravu provedeme zdarma. Firmy, které se na nás odkazují, si za tu službu naúčtují peníze. V poslední době se to množí, v posledních měsících se jedná řádově o desítky případů."

Tomáš Mrázek popsal i jeden konkrétní případ.

„Obrátila se na nás ředitelka jedné mateřské školy z Prahy 8. Nezdálo se jí chování pracovníka dotyčné firmy, takže k nám zavolala a dozvěděla se, že k nám nepatří. My jsme pak tu opravu provedli zdarma."

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Charvát

Středisko ucpávkové služby pomůže nejen při ucpané kanalizaci, ale i při čištění dešťových svodů, takzvaných gajgrů, čerpání menších žump, jímek nebo zaslepování kanalizačních přípojek, třeba před demolicemi. Můžete ho kontaktovat telefonicky ve všední dny od půl sedmé do půl páté. Číslo je 284 013 221.

"Pokud je to mimo pracovní dobu, tak na naší zákaznickou linku, která je v provozu 24 hodin denně." Její číslo je 840 111 112. Pokud na linku zavoláte, celá akce probíhá velmi rychle, dodává Tomáš Mrázek.

Minulý rok se o opravách přípojek na vodovod a kanalizaci diskutovalo i v Poslanecké sněmovně. Poslanci vypustili ze zákona kritizovanou pasáž, která převáděla povinnost platit opravy na občany. Ti platí za výměnu přípojky, opravu zajišťuje provozovatel sítě, v hlavním městě Pražské vodovody a kanalizace.


Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme