Ústecký kraj zaplňuje průmyslovou zónu Triangle, vedle Nexenu přichází španělský investor

Až 100 nových pracovních míst má do Ústeckého kraje přinést španělská firma. Továrnu chce postavit v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. Po jihokorejském Nexenu, který dá práci až tisícovce lidí, by šlo o dalšího významného zaměstnavatele.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Továrna na výrobu plochých obrazovek IPS v průmyslové zóně Triangl

Továrna na výrobu plochých obrazovek IPS v průmyslové zóně Triangl | Foto: David Hertl | Zdroj: Český rozhlas

Poloprázdná průmyslová zóna, která vyrostla na bývalém vojenském letišti u Žatce, se tak víc zaplní.

„Jedná se o španělského investora, který se pohybuje v oblasti automobilového průmyslu a v budoucnu by měl zaměstnat až sto lidí. Pokud půjde všechno dobře, tak by příští rok měla být zahájena výstavba závodu,“ říká Jaroslav Krch z průmyslové zóny Triangle.

Výrobu by pak měla firma spustit o rok později. Tím ale nabídka dalších míst nekončí. Například firma Neturen, která už v zóně svoji továrnu má, plánuje nabrat do dvou let další pracovníky a celkem tak zaměstná až 50 lidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rozrůstání průmyslové zóny Triangle natáčel redaktor Jan Bachorík

Podle Makoto Nakahary z Neturenu ale může dojít k situaci, kdy bude o dělníky nouze:

„V současné době nemáme problém, ale nejsem si jistý, jak to bude pokračovat vzhledem k okolním společnostem a jejich rozšíření.“

Zhruba do tří let by měla s náborem začít i jihokorejská společnost Nexen. V nové továrně na výrobu pneumatik má najít práci až 1000 lidí. I díky této velké investici vyroste přímo v zóně malé městečko.

„To by poskytovalo jednak zázemí řidičům kamionů, kteří na Triangle přijíždějí, a pak by to mělo být zázemí pro stavební dělníky a firmy, které začnou v dohledné době stavět pro Nexen,“ dodává ústecký hejtman Oldřich Bubeníček z KSČM.

Jan Bachorík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme