Rosol si ve Stuttgartu zahraje semifinále, Karolína Plíšková i Cetkovská končí

Tenista Lukáš Rosol postoupil do semifinále turnaje ve Stuttgartu. Na antuce porazil Španěla Feliciana Lópeze po necelých dvou hodinách 4:6, 6:3 a 7:6. Do semifinále turnaje v Bad Gasteinu se naopak neprobojovala Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Lukáš Rosol po finálové prohře v Bukurešti spadl na 51. místo v žebříčku ATP

Tenista Lukáš Rosol po finálové prohře v Bukurešti spadl na 51. místo v žebříčku ATP | Zdroj: Reuters

Rosol ztratil hned své první podání v utkání a López doservíroval set do vítězného konce. Ve druhé sadě naopak v osmé hře svůj servis ztratil španělský hráč a o postupujícím tenistovi musel rozhodnout třetí set.

V něm 27letý Rosol v deváté hře prorazil svému soupeři podání a následně mohl při svém servisu rozhodnout, ale výhodu nevyužil a sada dospěla až do tie-breaku.

Do zkrácené hry vstroupil lépe López, který si vypracoval vedení 4:1. Rosol ale zabral a šesti body v řadě otočil skóre na vítězných 7:4. V boji o finále vyzve Michaila Južného.

Plíšková i Cetkovská končí

Dvaadvacetiletá Plíšková byla na turnaji nasazená jako hráčka číslo 8. Na žebříčku WTA vytáhlé pravačce z Loun patří 48. místo, její americká soupeřka je o 90 pozic níže.

Nejlepším letošním výsledkem juniorské vítězky Australian Open v roce 2010 jsou finále z thajské Pattaye a německého Norimberku. Na nedávném Wimblednou vypadla ve 2. kole s pozdější čtvrtfinalistkou Sabine Lisickou.

Ze čtvrtfinále se na turnaji v Bukurešti neprobojovala ani 29letá Cetkovská, která podlehla druhé nasazené Robertě Vinciové z Itálie 5:7 a 3:6. Osmasedmdesátá hráčka světa tak prohrála i druhé čtvrtfinále v sezoně.

Česká tenistka sice v každém setu dokázala soupeřce vzít podání, ale sama na něm nebyla jistá a ve druhé sadě ztratila servis hned třikrát.

Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (ČR) - López (4-Šp.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4).

Tenisový turnaj žen v Bad Gasteinu v Rakousku (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Minová (USA) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Bukurešti (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vinciová (2-It.) - Cetkovská (7-ČR) 7:5, 6:3

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme