Česká tenistka Petra Kvitová se nedívá příliš dopředu, to se nevyplácí

Petra Kvitová se ve čtvrtfinále Wimbledonu utká s krajankou Barborou Záhlavovou-Strýcovou, která postupem mezi nejlepších osm dosáhla životního výsledku. Kvitová je ale v All England Clubu znovu v roli jedné z velkých favoritek, i když se snaží nedívat příliš dopředu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová nastoupí ve čtvrtfinále Wimbledonu proti krajance Barboře Záhlavové-Strýcové

Petra Kvitová nastoupí ve čtvrtfinále Wimbledonu proti krajance Barboře Záhlavové-Strýcové | Zdroj: ČTK

„Někdy jsem se dívala trošku dál, než bych v daný moment měla. Nechci říct, že by mě to ovlivnilo, ale teď mě zajímá pouze aktuální zápas,“ přiznává Petra Kvitová.

V útlém věku občas zápasila s tím, že v hlavě neměla myšlenky jen na ten nejbližší zápas. Ostatně i loni ve Wimbledonu mohla něco podobného cítit, i když v tomto případě šlo spíš o velký tlak okolí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Abych se dívala do konce turnaje, na to je ještě hodně brzy, uvědomuje si Petra Kvitová

Po vyřazení velkých favoritek se tehdy stal turnaj velmi otevřený a právě Petra Kvitová toho podle častého názoru veřejnosti měla využít. Jenže přišel čtvrtfinálový duel s Belgičankou Kirsten Flipkensovou a všechno bylo jinak.

„Nedívala jsem se až na konec turnaje, ale hlasy z okolí na mě trošku doléhaly. Strašně jsem chtěla, ale bohužel se to nepovedlo. Letos už jsem zkušenější, ale stále je to o mně a o mojí hře,“ říká Petra Kvitová, která teď má na turnaji, pokud jde o hru, na co navazovat.

Na dvorci je soustředěná, dělá minimum chyb, své podání ztrácí opravdu jen výjimečně a celkově hraje bez výkonnostních výkyvů.

Za premiérovou účastí ve čtvrtfinále Wimbledonu jsou zahraniční trenéři

Číst článek

„Od začátku roku tvrdě trénujeme a jsem ráda, že se to ukazuje. I na servisu jsme hodně dělali, protože víme, že na trávě píše. Je to v hlavě, jsem soustředěná na každý míč, nic nepodcením a to přináší růže,“ myslí si Petra Kvitová, která letos ještě neměla to štěstí pořádně si k růžím přivonět.

Teď v All England Clubu k tomu může mít celkem blízko, ale to jsme opět na začátku.

„Abych se dívala do konce turnaje, na to je ještě hodně brzy. Vím, že mě čeká těžký zápas, jak psychicky, tak tenisově,“ uzavřela Kvitová, kterou čeká čtvrtfinálový zápas a české derby s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme