Řidiči si i přes zákaz krátí cestu jemčinským lesem a ohrožují tak cyklisty

Cyklisty na Jindřichohradecku ohrožují neukáznění řidiči. I přes zákaz vjezdu si krátí cestu z Jemčiny na Kardašovu Řečici po lesních cestách. Obzvlášť v turistické sezoně proto policie v těchto místech zvyšuje dohled.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Františkov a údolí Hučavy - lesní silnička k Volské louce

Františkov a údolí Hučavy - lesní silnička k Volské louce | Foto: Miroslav Kobza | Zdroj: Český rozhlas

„Většinou, když jedou proti mně, tak se bojím,“ popisuje nepříjemné situace, které při setkání s auty na lesních cestách kolem Jemčiny zažívá, malý cyklista Petr.

„A když jedou za mnou, tak si nejsem jistý, jestli nejsou blízko, aby mě nesrazily.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na silniční kontrolu se s policisty vydala i reportérka Lucie Hochmanová

Pravidelný návštěvník jemčinských lesů Jiří Mikulec si všiml, že aut je na zdejších cestách čím dál více:

„S některými řidiči je to trochu složitější, obzvláště s velkými, silnými vozy. Tak cyklisty berou jako přítěž. Někdy je to riskantní. Ale většina řidičů se chová slušně.“

S jindřichohradeckými dopravními policisty se proto reportérka vydává na hlídku. Netrvá to ani pět minut a po lesní cestě přijíždí první auto.

Řidič povolení vjezdu do lesa nemá, krátil si cestu z Třeboně do Kardašovy Řečice.

A během jedné hodiny zastavili policisté na lesní cestě šest vozidel. Polovina z nich povolení k vjezdu do lesa měla, druhá ne.

Jednalo se jak o turisty, které na cestu zavedla navigace nebo mapa, tak i místní, kteří si lesem krátili cestu. Ani jednoho ale neminula pokuta, která by mohla dosáhnout až dvou tisíc korun.

Sledovat a dodržovat dopravní značky se proto vyplatí.


Zvětšit mapu

Lucie Suchánková Hochmanová, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme