Dovolená skončila. Basketbalové reprezentaci začíná příprava

Česká basketbalová reprezentace musí během léta zvládnout kvalifikaci o evropský šampionát 2015. Národní tým čeká v boji o postup Gruzie, Portugalsko a Maďarsko. Trenér Ronen Ginzburg hodlá využít služby tradičních opor – Luboše Bartoně, Jiřího Welsche nebo Tomáše Satoranského. Počítá rovněž se službami nymburského křídla Vojtěcha Hrubana. Ten v uplynulé sezóně slavil se Středočechy jedenáctý titul v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Hruban, křídlo basketbalové reprezentace

Vojtěch Hruban, křídlo basketbalové reprezentace | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Na odpočinek jsme měli měsíc, což není úplně krátká doba. Jeli jsme na dovolenou, potřeboval jsem si psychicky odpočinout od basketu, zapomenout na balon. Teď jsem zase připravený do práce,“ říká reprezentační křídlo Vojtěch Hruban.

Přehrát

00:00 / 00:00

S basketbalistou Vojtěchem Hrubanem mluvil v Nymburce reportér ČRo Pavel Petr

Nyní mu začíná další dlouhá sezona. „Vybrali jsme si to. Je to naše práce a radost. Nemůžu říct, že by to pro mě bylo trauma, těšil jsem se,“ říká čtyřiadvacetiletý basketbalista.

Tým se připravuje v Nymburce, kde Hruban bydlí. „Je to příjemný bonus. Lepší, než kdybychom byli v Opavě. Skočím si domů a o některé věci se nemusím starat. Ale musím být pořád na hotelu. Jsem s týmem, akorát občas si skočím domů,“ vysvětluje křídlo místního klubu.

V kvalifikaci se reprezentace utká s Gruzií, Portugalskem a Maďarskem. „Los k nám byl přívětivý. Nedostali jsme nejtěžší skupinu a není jiný cíl než postoupit. Nepostoupit z takové skupiny by byla obrovská škoda,“ uvědomuje si dvojnásobný český mistr.

Příprava teprve začíná. „Je hodně syrová. Spousta lidí přijíždí, odjíždí a neví se, kdo se zapojí. Příprava je hodně běhavá a málo basketbalová, ale to se srovná, máme ještě spoustu času,“ ví Vojtěch Hruban.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme