Úřad práce v Benešově začal více spolupracovat s místními podnikateli

Spolupráci s podnikateli rozšiřuje Úřad práce v Benešově. Připravuje pro ně například výběrová řízení na vhodné pracovníky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Vladan Dokoupil

Pracovníci úřadu začali s novými aktivitami, které mají motivovat podnikatele k zaměstnávání lidí z úřadu práce. Novinku přibližuje ředitelka benešovské pobočky Kateřina Novotná:

„Máme dva zaměstnance určené k tomu, že vyjíždějí mezi zaměstnavatele. Nabízejí jim služby úřadu práce. Ať už aktivní politiku zaměstnanosti, nebo se nám v poslední době hodně osvědčilo organizování výběrových řízení pro konkrétní zaměstnavatele.“

Pracovníci v terénu předávají informace třeba o tom, jaké jsou výhody, když podnikatelé zaměstnají postiženého, nebo mohou dostávat až deset tisíc měsíčně na plat člověka, kterého vezmou z úřadu práce.

Příspěvek mohou dostávat půl roku a tato služba je velmi využívaná.

Může se sice stát, že tito zaměstnanci dostanou po půl roce výpověď, ale jsou i případy, kdy je zaměstnavatel spokojený a zaměstnance si nechá.

Při výběrových řízení, která připravuje pro podnikatele přímo úřad práce, vznese podnikatel požadavek a úřad mu podle Kateřiny Novotné vybere vhodné uchazeče:

„A pozveme je na jeden den sem k nám na úřad práce. Zaměstnavatel má potom možnost těmto vytipovaným uchazečům představit nabízenou pozici a z pozvaných uchazečů si vybrat nejvhodnějšího adepta.“

Pro podnikatele je to úspora času. Kdyby si dal sám inzerát, musel by pak odpovídat spoustě lidí, jaké má požadavky, co nabízí. Takto má vše na jednom místě a má rovnou vybrané vhodné uchazeče.

Podnikatelé výběrová řízení na úřadu práce využívají poměrně hodně. Každý týden mají v Benešově na úřadě i dva, tři konkurzy.

Věra Hájková, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme