Turistická sezona v Českém ráji se zatím rozjíždí pomalu

Letní turistická sezona v Českém ráji se zatím rozjíždí jen pomalu. V kempech je sice plno, ale hotely a pensiony jsou poloprázdné. Asi nejvíc návštěvníků míří do Prachovských skal, ale infocentra mají tipů mnohem víc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budova jičínského zámku

Budova jičínského zámku | Foto: Václav Žmolík | Zdroj: Český rozhlas

Například v jičínském infocentru dostanou lidé tip třeba na návštěvu hradu a zámku Staré hrady, hradu Kost či zámku Humprecht.

Lidé však přicházejí i už za konkrétním cílem. Třeba rodiny s dětmi se podle vedoucí infocentra Pavly Piriové zajímají často o Rumcajse.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Jičíně natáčela redaktorka Hana Novotná

„Hodně se ptají na interaktivní galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře a na Rumcajsovu ševcovnu,“ podotkla Piriová s tím, že časté dotazy jsou také na Prachovské skály.

Když nechtějí návštěvníci chodit daleko, mohou zajít třeba do Jičínského muzea. To nabízí velké letní výstavy z historie plováren a cyklistiky.

V červenci muzeum nabízí ve vybrané dny třeba i komentované prohlídky města nebo zámku. „Začátek je na nádvoří. Prohlídky města pak začínají ve vstupní hale muzea,“ uvedla za muzeum Martina Pajerová.

Z návštěvníků na Jičínsku převažují Češi, ale jezdí i cizinci. Zahraniční turisté se tam staví většinou cestou do Krkonoš – jsou to hlavně Němci a Nizozemci. A cíleně do Českého ráje jezdí polská klientela.

Ceny za ubytování se v Českém ráji pohybují od 350 Kč za pension se snídaní.

Sezonu v Jičíně zpestřují také kulturní prodloužené víkendy, při nich je možné potkat třeba Rumcajse v životní velikosti a na jičínském zámku některé dny úřaduje sám „Valdštejn“.

Hana Novotná, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme