Tenista Rosol si zahraje ve Stuttgartu čtvrtfinále, postoupila i Cetkovská

Lukáš Rosol poprvé v kariéře porazil německého tenistu Philippa Kohlschreibera a po výhře 7:5, 7:6 si zahraje na antukovém turnaji ve Stuttgartu čtvrtfinále. Mezi osmičku nejlepších hráček se na turnaji v Bukurešti probojovala také Petra Cetkovská, která vyřadila Nizozemku Kiki Bertensovou 6:4, 3:6, 7:6.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol loňský turnaj v Bukurešti vyhrál, teď postoupil do semifinále

Lukáš Rosol loňský turnaj v Bukurešti vyhrál, teď postoupil do semifinále | Zdroj: Reuters

V prvním setu si Rosol i Kohlschreiber drželi své podání až do jedenácté hry, ve které 28letý český tenista domácí nasazené pětce servis prorazil a sadu následně doservíroval do vítězného konce.

Kohlschreiber ztratil svůj servis také hned v úvodu druhé sady a Rosol mohl v desátém gamu při svém podání zápas rozhodnout, ale soupeř z Německa Rosolovi servis prorazil a sada dospěla až do tie-breaku.

Ve zkrácené hře Rosol dvakrát otáčel nepříznivý stav. Nejprve otočil z 0:2 na 4:2, ale vedení rychle ztratil. Německý tenista byl dva míčky od zisku setu, ale Rosol třemi body v řadě znovu otočil z 4:5 na vítězných 7:5.

Cetkovská ve druhém čtvrtfinále v sezoně

Devětadvacetiletá Cetkovská své soupeřce prorazila obě úvodní podání a i přesto, že sama jednou svůj servis ztratila, vyhrála první set 6:4. Ve druhé sadě rozhodla osmá hra, kdy po čisté hře česká tenistka ztratila podání, a bylo vyrovnáno.

Rozhodující set musela rozhodnout zkrácená hra, do které lépe vstoupila Cetkovská. Pohodlné vedení 4:1 ale nedokázala udržet a nizozemská tenistka vyrovnala. Česká hráčka o výhře rozhodla třemi míčky za sebou.

Další soupeřkou Cetkovské bude druhá nasazená Italka Roberta Vinciová.

Výsledky tenisového turnaje mužů ve Stuttgartu:
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Kohlschreiber (5-Něm.) 7:5, 7:6 (7:5).

Výsledky turnaje žen v Bukurešti:
Dvouhra - 2. kolo:
Cetkovská (7-ČR) - Bertensová (Niz.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:4).

Výsledky turnaje žen v Bad Gasteinu:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Duqueová Mariňová, Vidaganyová (Kol./Šp.) 7:6 (12:10), 3:6, 10:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme