Spartu čeká ve 3. předkole Ligy mistrů švédské Malmö, nebo lotyšský Ventspils

Fotbalisté Sparty Praha se ve 3. předkole Ligy mistrů střetnou s vítězem zápasu Malmö – Ventspils. První utkání skončilo na hřišti švédského týmu bezbrankovou remízou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se ve 3. předkole Ligy mistrů střetnou s vítězem zápasu Malmö - Ventspils

Fotbalisté Sparty se ve 3. předkole Ligy mistrů střetnou s vítězem zápasu Malmö - Ventspils | Zdroj: ČTK

Mírným favoritem na postup je ale přece jenom švédské Malmö. Lotyšský tým má na domácím hřišti v posledních zápasech špatnou bilanci, když z devíti zápasů vyhrál pouze dva.

Sparta už má postup prakticky jistý. Po vysokém domácím vítězství na Levadií Tallinn je odveta pouze formalitou. S největší pravděpodobností by Sparta měla souboj o postup do play-off začínat na domácím hřišti.

Malmö je v současné době v čele švédské ligy. Ta se hraje systémem jaro – podzim a švédský tým ve čtrnácti zápasech pouze jednou prohrál a před druhým AIK Stockholm má náskok pěti bodů.

I v loňském roce hrála Sparta proti švédskému soupeři, když jí z předkola Evropské ligy překvapivě vyřadili fotbalisté Häckenu.

Ventspils je v lotyšské lize po odehraných 20. kolech na druhém místě a na vedoucí Skonto Riga, které má odehráno o jedno utkání méně, ztrácí dva body.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme