Liberec přivítá v odvetě 2. předkola EL Košice. Zlepšit plánuje hlavně útok

K loňskému úspěchu v Evropské lize mají fotbalisté Liberce ještě daleko, ve čtvrtek večer ale mohou udělat první postupový krok. Do odvety 2. předkola půjdou proti Košicím s náskokem 1:0. Minulý týden na Slovensku ovšem herně nezářili, a to hlavně v útoku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Středeční trénink hráčů Slovanu před odvetným zápasem 2. předkola Evropské ligy proti Košicím

Středeční trénink hráčů Slovanu před odvetným zápasem 2. předkola Evropské ligy proti Košicím | Zdroj: ČTK

„Útočné pokusy a la Brazílie s Německem by neměly smysl. Postupně se ale musíme zlepšovat,“ říká záložník Slovanu Marek Jarolím, jehož úkolem je se o nápaditost v ofenzivě starat.

Liberec odehrál v nové sezoně pouze jedno soutěžní utkání a v Košicích, které byly nebezpečnější, se ukázalo, že má na čem pracovat. Severočeský tým musí zpevnit také obranu, i když na Slovensku neinkasoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Liberci se večer rozhodne česko-slovenské derby, Slovan přivítá Košice

„Chtěli jsme nulu, protože v přátelských utkání se nám to moc nedařilo,“ popsal pozitivní věc z úvodního zápasu Marek Jarolím. Právě on před týdnem z penalty rozhodl.

Slovan tak má pro odvetu výhodnější pozici. Navíc slovenský soupeř teď v lize vysoko prohrál. Jak ale dopadne souboj Liberce s Košicemi, se rozhodne až na stadionu u Nisy. A dojde také alespoň částečně na porovnání úrovně českého a slovenského klubového fotbalu.

„Medializací, infrastrukturou, organizací a v neposlední řadě kvalitou hřišť je česká liga před námi (slovenskou ligou - pozn.). Rozdíly mezi mužstvy nejsou podle mě tak veliké, jako je rozdíl mezi ligami v těchto aspektech,“ říká slovenský trenér Liberce Samuel Slovák.

Odvetné utkání severočeského týmu s Košicemi začne v 19 hodin a na Radiožurnálu uslyšíte přímý přenos druhého poločasu.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme