Mezi Rakovníkem a Pavlíkovem vzniká cyklostezka, otevřít by se měla do konce roku

Středočeský kraj začal se stavbou cyklostezky z Rakovníka do Pavlíkova. Získal na ni evropskou dotaci ve výši 11 milionů korun, ke kterým přidá ještě dva miliony z krajské kasy. První cyklisté se po ní projedou do konce roku.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklostezka, cyklotrasa, Divoká Šárka, cyklista

Cyklostezka, cyklotrasa, Divoká Šárka, cyklista | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Propojení Rakovníka s jihozápadní částí okresu dosud chybělo. Nyní vznikne okruh v bezprostředním okolí Rakovníka s napojením na hrad Krakovec. Cyklisté tak budou moci využívat trasu dlouho přesně 4,3 kilometry.

Zhruba půl kilometru bude podle návrhu tvořit cyklostezka, tedy samostatná komunikace pro cyklisty, na které se někdy mohou pohybovat i chodci. Zbytek cesty ponese označení cyklotrasa, což je jen vyznačená cesta v terénu.

Ve Středočeském kraji je v současné době zhruba 278 kilometrů cyklostezek. Loni jich přibylo skoro dvacet, a to i díky evropským penězům.

V pátek 1. srpna se například otevírá nová trasa mezi Prahou, Hostivicemi a Kyšicemi. Dotace už jsou schválené také na cyklostezky v Kolíně, Dolní Bučici nebo Týnci nad Sázavou.

A.Rokosová, Anna Jadrná, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme