David Pastrňák i Jakub Vrána podepsali v NHL nováčkovské smlouvy

Osmnáctiletý hokejový útočník David Pastrňák podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Bostonem, který jej letos draftoval v prvním kole jako celkově 25. hráče. Opora stříbrné reprezentace na dubnovém mistrovství světa hráčů do 18 let tak bude již letos usilovat o prosazení v zámořské NHL. Stejně jako jeho kamarád Jakub Vrána, kterého si na 13. místě vybral Washington.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista David Pastrňák byl jako 25. v pořadí vybrán v draftu do NHL v roce 2014 Bostonem Bruins

Hokejista David Pastrňák byl jako 25. v pořadí vybrán v draftu do NHL v roce 2014 Bostonem Bruins | Zdroj: Reuters

Podle hráčova zástupce Aleše Volka ze společnosti Alvo sports management se rodákovi z Havířova dařilo v letním kempu nováčků v NHL.

O Pastrňákově budoucnosti v prvním týmu Bostonu se definitivně rozhodne až v září při klasickém kempu. Ve hře totiž stále zůstává jeho návrat do Švédska, pokud by ho vedení Briuns poslalo na farmu.

Ve švédském Södertälje, kde měl podle původních informací hrát v nadcházející sezoně, nastupuje od roku 2012. V druholigovém klubu se již před rokem prosadil do seniorského A týmu a má platný kontrakt i na další sezonu.

Zatímco Pastrňák naposledy působil v druholigovém Södertälje, Vrána má smlouvu v Linköpingu hrajícím nejvyšší soutěž, ale nyní svým podpisem stvrdil pro nováčky maximální kontrakt s Washingotnem Capitals na 925 tisíc dolarů ročně.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme