Obliba příměstských táborů roste, rodiče mohou vybrat z široké nabídky ten pravý

Děti v Libereckém kraji tráví léto často na táborech. Některé z nich odjedou na týden nebo čtrnáct dní s kufrem. Jiné si jen každé ráno sbalí batoh a večer se z výletu vrátí do svojí postele. Obliba příměstských táborů, které to umožňují, roste.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na dětských táborech na Karlovarsku hygienici zatím žádný závažnější problém neobjevili

Na dětských táborech na Karlovarsku hygienici zatím žádný závažnější problém neobjevili | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Většina rodičů skutečně volí příměstskou variantu, potvrzuje ředitelka domu dětí a mládeže Větrník v Liberci Jana Pavlíková.

„Máme tady spoustu táborů, nejvíce tedy příměstských, protože jsou nejvíc žádané,“ říká Pavlíková a vyjmenovává jejich různá zaměření:

„Scénický tanec, hudební léto, dramatický, chovatelský, modelářský, geocaching. I pro menší děti máme, říkáme tomu hejblata, to je jako taková pohybovka.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaké tábory jsou v dnešní době populární, zjišťovala Šárka Škapiková

Dnes mohou rodiče vybírat z mnoha variant, což dříve nebylo, vzpomíná Hana Nováková, která jezdila na tábory celé dětství.

„Když jsem byla menší a jezdila jsem na tábory, tak příměstské ještě nebyly taková móda, jako je tomu dnes,“ dodává Nováková.

Šestiletý Oliver jezdí rád na tenisové tábory, protože ho tenhle sport baví, říká jeho tatínek Martin Abraham z Liberce.

„I když mu loni táhlo teprve na 6 let, tak už byl na táboře, který se mu líbil. Ale letos znovu jet nechce, protože by tam musel spát a byl by týden bez nás,“ vypráví tatínek Olivera.

Tatínek Václav Lénart z Liberce poslal svoje sedmiletá dvojčata na oba typy táborů, pobytový i příměstský.

„Podle toho, jak nám chodí dopisy, tak jsou na pobytovém táboře spokojené. Na konci prázdnin ještě pojedou na příměstský tábor. Podle mě je lepší pobytový, protože tam jsou od rána do večera, mají plno aktivit, večer diskotéky, táboráky,“ vysvětluje Lénárt.

Šárka Škapiková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme