V kauze 11 zastupitelů Jaroměře si soudkyně vyžádala další důkazy

Případ 11 obžalovaných současných i bývalých zastupitelů Jaroměře dnes náchodský okresní soud odročil na září. Jaroměřská radnice musí doplnit některé důkazy, aby byl spis kompletní. Obžaloba zastupitele viní z toho, že městu způsobili škodu zhruba 1,7 milionu korun tím, že před šesti lety prodali restauraci v bývalém kině zájemci, který nabídl nejnižší cenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (Ilustrační foto)

Soud (Ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Dnešní jednání trvalo necelou hodinu. Soudkyně vyslechla jediného svědka, a to tehdejšího zájemce, který chtěl nemovitost také koupit a nabídl 560 tisíc korun. To je o 130 tisíc více, než byla vítězná nejnižší nabídka, a zároveň o více než 2 miliony méně, než byla nabídka nejvyšší.

Radnice podle jeho názoru nechtěla získat při prodeji nejvyšší cenu, protože nabídku prodeje zveřejnila pouze na jednom listu formátu A4 na úřední desce.

Soudkyně pak dala prostor obžalobě i obhajobě, aby řekly, jestli požadují do důkazního spisu také třetí dodatek nájemní smlouvy. Ten ji upravoval v tom smyslu, že město pronajalo provozovateli restaurace dalších asi 30 metrů čtverečních.

Ani jedna strana ho ale nepožadovala s tím, že pro ně není nijak podstatný právě proto, že upravuje pouze velikost pronajatých prostor. Soudkyně si ho přesto vyžádala. Vysvětlila to tím, že o tomto dodatku k nájemní smlouvě je ve spisu pouze jeden řádek.

Svědčit nově mají někteří úředníci města

Soudkyně požaduje také adresy tehdejších úředníků z odboru majetku města. Některé z nich předvolá v září svědčit. Zároveň předpokládá, že vynese rozsudek, pokud ovšem jejich výpovědi nepřinesou nějaké další důležité důkazy.

V celém případu hrál podle zainteresovaných velkou roli fakt, že tehdejší nájemce, kterému objekt město prodalo, do nemovitosti investoval, nebyly s ním žádné problémy a zákazníci byli spokojení. Dokonce nasbírali přes sto podpisů pod supliku, která na vedení města apelovala, aby restauraci prodalo právě jemu.

Dalším hlediskem pro mnohé z nich bylo to, že zájemce, který podal nejvyšší nabídku, není důvěryhodný, protože měl problémy se zákonem a má podle nich psychopatické sklony.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme