Sparta kráčí v předkole LM za postupem přes Tallinn, 7:0 zařídil 6 góly Lafata

Fotbalisté pražské Sparty vstupili do nové sezony tak, jak zakončili tu poslední - vítězně. V prvním soutěžním utkání v 2. předkole Ligy mistrů na Letné deklasovali estonského mistra Levadii Tallinn 7:0. Pět branek českého mistra dal Lafata, jednu si po jeho střele dali hosté sami a skóre uzavřel Přikryl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata se raduje z jednoho ze 6 gólů do sítě estonské Levadie Tallinn ve 2. předkole Ligy mitrů

David Lafata se raduje z jednoho ze 6 gólů do sítě estonské Levadie Tallinn ve 2. předkole Ligy mitrů | Zdroj: ČTK

Sparta - Tallinn 7:0 (3:0, 4:0)

Branky: 22., 44., 45.+3 z pen., 57. a 61. Lafata, 55. vlastní Tipurič, 84. Přikryl. Rozhodčí: Hunter - Storey, Eakin (všichni Sev. Ir.). Bez karet. Diváci: 10.152

Během úvodních dvou minut si letenští vypracovali čtyři rohové kopy, ale první střelu na branku paradoxně vyslali hosté, Bičík s ní ovšem neměl příliš práce. Po 11. minutách se diváci dočkali gólu, který ovšem kvůli odpískanému ofsajdu dorážejícího Costy nemohl platit.

Gólman Levadie a její kapitán Smiško v 19. minutě narazil po jednom z dalších rohů při likvidování Lafatovi hlavičky svojí hlavou do tyče a nechal se ošetřit.

Hned poté, co lékaři opustili hrací plochu, pokračovala Sparta v tlaku, který vyústil ve vedoucí branku. Brankář Tallinnu Smiško kapituloval po 19. zápasech (téměř čtvrt roce). Kadeřábek poslal přízemní centr před bránu, kde přiťukl míč svému kapitánovi Hušbauer a Lafata se nemýlil 1:0.

Poté pálil nad Bořek Dočkal a po spolupráci s Lukášem Váchou i Costa, Hušbauerův pokus zablokovala obrana Levadie. Ta ovšem těsně před odchodem do kabin opět neuhlídla Lafatu, který ve 45. minutě přidal svoji druhou branku – 2:0.

V nastavení první půle pak zkompletoval David Lafata hattrick. Po faulu na Dočkala ve vápně totiž rozhodčí Hunter nařídil pokutový kop, který protřelí ligový střelec proměnil 3:0.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů: AC Sparta Praha - FC Levadia Tallinn, 15. července v Praze. Lukáš Vácha ze Sparty (vlevo) a Ilja Antonov z Tallinnu | Foto: ČTK

Uběhlo patnáct minut z druhé pětačtyřicetiminutovky a David Lafata už měl na kontě 6 branek. Nejprve jeho hlavičku srazil do vlastní sítě jeden z hostujících obránců 4:0. Za dvě minuty nato po pěkné akci doklepával z malého vápna za záda Smiška 5:0.

V 60. minutě se soupeřovou obranou hbitě protáhl Josef Hušbauer až do pokutového území, kde nezištně hledal ještě Lafatu a ten byl opět bezchybný 6:0.

10 152 diváků na stadionu na Letné v 73. minutě ve stoje aplaudovalo střídajícímu hrdinovi Lafatovi, kterého na trávníku nahradil Roman Bednář. Trenér Lavička využil všechny možnosti pro střídání, ovšem na hřiště se nedostala ani jedna z letních posil.

Definitivní podobu výsledku pak v exhibičním tempu stanovil svou trefou Tomáš Přikryl 7:0.

Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, Švejdík, Costa - Matějovský, Vácha, Hušbauer (69. Mareček) - Dočkal, Krejčí (79. Přikryl) - Lafata (72. Bednář). Trenér: Lavička
Levadia: Smiško - Podholjuzin, Tipurič, Artjunin, Pikk - Kulinitš (58. Teever), Vukobratovič, Raudsepp, Antonov (82. Kaljumäe), El-Husjaní (63. Penič), Subbotin. Trenér: Kristal

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme