Nováček volejbalové extraligy z Karlovarska by rád pronikl do play-off

V Karlových Varech se od nadcházející sezóny nebude chodit pouze na extraligový hokej a basketbal. Diváci v lázeňském městě budou moci vyrazit i na nevyšší soutěž volejbalistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér volejbalistů Českých Budějovic Petr Brom

Trenér volejbalistů Českých Budějovic Petr Brom | Foto: cvf. cz

Dlouho se spekulovalo, že by se měl do Karlových Varů přestěhovat jeden z mužských volejbalových extraligových celků. Vše se stalo realitou, když tým ze Starého Města prodal licenci nově se rodícímu klubu VK Karlovarsko.

„Přemýšleli jsme nad tím několik let, společně s šéfem Karlovarského volejbalového svazu Janem Merunou jsme vytvořili projekt. Hodně do něj zasáhl také můj otec. Věděli jsme, že jakákoli velká soutěž může zastřešit činnost volejbalu v celém regionu,“ říká někdejší opora české reprezentace a dnes prezident klubu Karlovarsko Jakub Novotný.

Přehrát

00:00 / 00:00

S prezidentem nováčka z Karlových Varů Jakubem Novotným mluvil Petr Kadeřábek

Historie české extraligy už několikrát zažila zrod nového klubu, který nějakou dobu hrál nejvyšší soutěž, ale životnost takových celků nebyla nijak dlouhá. To ale prý nebude případ Karlovarska.

„Nikdy bych nešel do nějakého hurá projektu. Už dnes můžeme říct, že to nebude na rok, nebo na dva. Naším prvním cílem je stabilizace týmu v extralize, rádi bychom se dostali do play-off. V dalších letech by měly být naše cíle vyšší. První rok bude divoký, nebylo jednoduché sehnat dvanáct hráčů,“ podotýká Novotný.

Karlovy Vary budou nováčkem volejbalové extraligy

Číst článek

Jako prvního oslovil trenéra nově vznikajícího celku, kterým je zkušený Petr Brom. Ten za svou dvacetiletou kariéru působil v několika extraligových týmech a pokaždé své svěřence dovedl minimálně do semifinále. Teď je před ním nová výzva.

„Mám pocit a sám vidím, že tenhle klub bude sice v extralize nováčkem, ale měl by mít svou kvalitu,“ věří Brom a odpovídá tomu i hráčský kádr.

Novotný je připraven vyměnit kancelář za palubovku

Hvězdou bude bezesporu venezuelský smečař Rojas. O útočnou sílu se bude starat slovinský universál Mihalovič. Zkušenost přinese blokař Sukuba, dravé mládí představují Pfeffer, Málek či Bartůněk.

Na první pohled dobře poskládaný tým může v těžkých chvílích podpořit nejen z kanceláře, ale i na hřišti prezident kubu Novotný.

„Práce mám dost, zatím jsem se nerozhodl, jestli budu hrát. Na soupisku se napíšu, když by se něco stalo, tak bych týmu pomohl,“ dodává Novotný, kterému do stratu soutěže zbývá doplnit kádr ještě o dva až tři hráče.

Pak už může sledovat, jak se kouči Bromovi podaří Karlovarsko připravit na historicky první zápas v české extralize. Ten odehraje západočeský tým 16. října v Benátkách nad Jizerou.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme