Eden hostí český Super Bowl, Black Panthers pomůže quaterback z NFL

Finále české ligy amerického fotbalu má jasného favorita. Obhájci titulu Prague Black Panthers nastoupí proti Příbrami Bobcats a pro vrchol sezony získali posilu ze zámoří. Na pozici quarterbacka přivedli Kylea Caballera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý quarterback Oaklandu Raiders Kyle Caballero oblékne dres Prague Black Panthers

Bývalý quarterback Oaklandu Raiders Kyle Caballero oblékne dres Prague Black Panthers | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Ve Spojených státech jsem hodně dlouho hrál na vysoké úrovni, ale pak jsem začal pracovat. Fotbal mi najednou chyběl, a tak jsem se stal volným hráčem pro Evropu. Nakonec jsem se dohodl v Praze, tak jsem tady,“ vysvětluje Kyle Newhall, jak došlo k jeho českému angažmá.

„Hrál jsme na Brown university v Arizoně, odkud pocházím, Pak taky NFL za Oakland Raiders,“ popisuje americký quaterback své zkušenosti ze zámoří. Pro pražské Panthers je výraznou posilou, do finále vstoupí jako favorité.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českému Super Bowlu se věnoval reportér ČRo František Kuna

„Těšíme se, troufám si říct, na obhajobu titulu. Minule jsme vyhráli mimo Prahu, tak se těším i před domácími fanoušky. Finále je vyvrcholením celé sezony,“ předpovídá jeden z nejlepších českých hráčů Jan Dundáček. Jeho tým bude bojovat proti Příbrami Bobcats.

„Je to pro nás vrchol sezony. Když se polovina hráčů z Prahy začala v Příbrami scházet, aby doplnila příbramský kádr, neměli jsme tak vysoké cíle. S příchodem amerických posil se postupně navyšovaly, je to pro nás odměna,“ říká příbramský Martin Hamza.

Letošní finále české ligy amerického fotbalu hostí pražský Eden a očekává se slušná návštěva v hledišti.

Eden je ideálním místem

„Stadion nebude naplněný, ale je to krásné prostředí. Většina finálových zápasů, které se v Praze hrály, přilákala kolem dvou a půl tisíce diváků. Podle posledních zpráv je toto množství prodané a do prodeje se otevíraly i další sektory,“ pochvaluje místo pro finálový duel Martin Hamza. Na americký fotbal jde o velice slušnou návštěvu.

„Lepší místo mě nenapadá. Je to jeden z nejmodernějších stadionů v České republice. V Praze je to ideální, protože je tu zázemí našeho klubu. Už jsem tam nějaké finále odehrál a má to mnohem lepší atmosféru než jiné stadiony, na kterých jsme nuceni občas hrát,“ porovnává Jan Dundáček.

Prague Black Panthers jsou historicky neúspěšnějším českým klubem, naopak Příbram je ve finále poprvé. O titulu ve 21. ročníku české ligy amerického fotbalu se začne rozhodovat v 18 hodin, kdy český Super Bowl v pražském Edenu začne.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme