Mladá Boleslav doma podlehla Lyonu 1:4, v EL je blízko vyřazení

Fotbalisté Mladé Boleslavi nepřekvapili favorizovaný Lyon a na úvod 3. předkola Evropské ligy mu doma podlehli 1:4. Svěřenci Karla Jarolíma jsou po první porážce v sezoně na pokraji vyřazení. Už v první půli skórovali Yattara a Gonalons, za stavu 0:1 neproměnil penaltu domácí Ščuk. Po pauze se trefil podruhé Yattara a Umtiti, za Boleslav snižoval Rosa. Odveta ve Francii se hraje za týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavský obránce Jan Bořil (vpravo) a Mohamed Yattara z Lyonu při zápase 3. předkola EL

Mladoboleslavský obránce Jan Bořil (vpravo) a Mohamed Yattara z Lyonu při zápase 3. předkola EL | Zdroj: ČTK

Lyon sice hrál první ostré utkání ročníku pod debutujícím trenérem Fournierem, ale už v deváté minutě hned z první větší šance udeřil. Umtiti z levé strany našel před brankou Yattaru a ten hlavou nedal Hruškovi šanci.

Boleslav po dvaceti minutách ožila. Ďuriš vylákal gólmana Lopese daleko z branky a nahrál Skalákovi, jenž obloučkem přestřelil. Poté však Gonalons v šestnáctce fauloval Mageru a rozhodčí nařídil penaltu. K ní se ve 28. minutě postavil Ščuk, jenže bosenský záložník selhal a trefil jen Lopese.

I poté domácí sahali po vyrovnání. Ďuriš hlavou minul a dobíhající Bořil na zadní tyči promáchnul, Magera pak ve skluzu mířil těsně vedle.

Trenér fotbalistů Boleslavi Jarolím litoval po porážce s Lyonem laciných gólů

Číst článek

Domácí nepřesná koncovka ještě více mrzela ve 36. minutě. Na Mvuembův roh si naskočil nepokrytý kapitán Gonalons a další umístěnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Druhý poločas zahájila obrovská boleslavská chyba. Po dvou minutách se Smejkal nedomluvil s vybíhajícím Hruškou a míč získal volný Yattara, který s ním takřka došel až za čáru a připsal si svůj druhý zásah.

Dostali jsme lekci z produktivity, ví mladoboleslavský Antonín Rosa

Číst článek

V 66. minutě domácím svitla naděje, když ze Skalákova rohu hlavičkující Rosa poprvé překonal Lopese. Vzápětí to ale už opět bylo o tři branky. Po další chybě v obraně Středočechů se dostal k odražené střele Umtiti a krásně se trefil do horního růžku.

V závěru překazil další boleslavské snížení pozorný gólman Lyonu, když nadvakrát vychytal střídajícího Vukadinoviče i dalšího náhradníka Šislera. Boleslav doma prohrála 1:4. Odveta se hraje ve Francii za týden.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Mladá Boleslav - Olympique Lyon 1:4 (0:2)
Branky: 66. Rosa - 9. a 47. Yattara, 36. Gonalons, 67. Umtiti. Rozhodčí: Welz - Schiffner, Foltyn (všichni Něm.). ŽK: Magera, Rosa, Ďuriš, Milla - Gonalons. Diváci: 4800.
Sestavy:
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Milla, Ščuk - Skalák, Magera (46. Šultes), Štohanzl (60. M. Vukadinovič) - Ďuriš (71. Šisler). Trenér: K. Jarolím.
Lyon: A. Lopes - Jallet, Biševac, B. Koné (71. Bedimo), Umtiti - Mvuemba, Gonalons, Ferri, Malbranque (64. Fekir) - Yattara (70. Benzia), Lacazette. Trenér: Fournier.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme