Za postup přes Široki Brijeg se Mladá Boleslav může odměnit zápasy s Lyonem

Mladoboleslavští fotbalistépřed sebou mají odvetu druhého předkola Evropské ligy. S přáním postoupit a vyzvat v dalším kole slavný francouzský Lyon vstoupí v půl deváté večer na hřiště bosenského Širokého Brijegu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavští fotbalisté se rozcvičují před tréninkem v Širokém Brijegu

Mladoboleslavští fotbalisté se rozcvičují před tréninkem v Širokém Brijegu | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Pohárový los určil lepšímu z dvojice Mladá Boleslav - Široki Brijeg pro třetí předkolo Olympique Lyon, sedminásobného francouzského mistra. Větší motivaci pro večerní duel v Bosně proto Středočeši nepotřebují.

„Hráčům to samozřejmě připomenu. Zahrát si takový dvojzápas, na to můžou vzpomínat celý život. Za takový zážitek to stojí,“ uvědomuje si trenér Karel Jarolím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Mladé Boleslavi mají o motivaci proti Širokému Brijegu postaráno

Lyon ale Karel Jarolím vzápětí pouští z hlavy. Jeho svěřence čeká totiž teprve odveta druhého předkola. Výsledek 2:1 z prvního duelu sice znamená lepší výchozí pozici, jenže stačí málo a postup může zmizet.

Jisté je, že domácí, jak také prohlašují, vsadí od úvodních minut vše na ofenzivu. Hosté by tak mohli vyčkávat a hrozit z rychlých brejků.

„Vyčkávat nechci. Od začátku musíme k zápasu přistoupit aktivně. Otupit ofenzivu soupeře tím, že mu nedopřejeme moc prostoru. Musíme k nim rychle přistupovat a vytvářet na ně tlak,“ plánuje trenér Jarolím.

Do tréninku Mladé Boleslavi před pohárovou odvetou se zapojil i David Jarolím

Číst článek

K dispozici už je po karetním trestu obránce Jakub Navrátil, od začátku by měl dostat příležitost také uzdravený Lukáš Magera. Pro urostlého útočníka je boleslavský tým favoritem.

„Těch 10, 20 procent máme možná navíc. Zatím za sebou máme ale jen poločas. Během několika minut se to celé může obrátit,“ varuje 31letý Magera.

Podle Šćuka čeká na Mladou Boleslav plný stadion

Velkou motivaci pro zápas pak má bosenský záložník v mladoboleslavských službách Jasmin Šćuk.

„Město má 5000 obyvatel a stadion má kapacitu pro 7000 tisíc. Slyšel jsem, že bude plno, a já budu jen rád. Každý hráč je radši, když je stadion plný. Nesmíme je podcenit, Široki Brijeg je mužstvo, které doma hraje dobře. Musíme se ukázat v takovém světle jako v prvním zápase,“ říká rodák z Mostaru.

Jedno varování tady však ještě s ohledem na úvodní duel je. „Musím hrát dobře v defenzivě. Doma jsme dostali laciný gól, to se teď nesmí stát,“ burcuje Jasmin Šćuk.

Zápas začíná v půl deváté večer. Z prvního poločasu nabídne Český rozhlas Radiožurnál aktuální vstupy, druhý zprostředkuje celý v přímé reportáži.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme