Hokejovou Kometu posílí zkušený útočník Ton. Dal jsem na svoje pocity, tvrdí

Po jedenácti letech v pražské Spartě oblékne hokejový útočník Petr Ton dres brněnské Komety. Jeho příchod potvrdilo vedení klubu. Nejproduktivnější hráč uplynulého extraligového ročníku uvažoval o zahraničním angažmá, nakonec se ale rozhodl pro moravský klub, se kterým podepsal roční smlouvu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem | Zdroj: ČTK

O reakci brněnských fanoušků nepřemýšlí.

„Vím, že všem lidem se nezavděčím. Vždycky pro mě posledních pár let bylo motivací něco dokázat, ukázat, že má člověk ještě co nabídnout. Nezaleknu se, když přijdou negativní ohlasy. S tím počítám, ale rozhodl jsem se ze sportovního hlediska,“ nechal se slyšet Ton.

Pomýšlel nejprve na odchod do zahraničí, nabídky přišly ze Švýcarska, Německa a Finska. Zájem ale měla i čtveřice českých týmů.

„Jednání se zahraničními týmy se hrozně natahovala a nakonec rozhodl zájem vedení. Po dohodě s rodinou jsem se rozhodl pro tým, který má ty nejvyšší ambice, nejvyšší cíle a hodně o mě stojí. Takže jsem dal hodně na svoje pocity,“ dodal trojnásobný nejlepší střelec extraligy.

Odchovanec Kladna, který se ve Spartě dostal na první místo historických tabulek mezi střelci a nejproduktivnějšími hráči klubu, nasbíral v minulém ročníku základní části v 50 zápasech celkem 67 kanadských bodů za 35 gólů a 32 asistencí. V play-off pak přidal dalších 12 bodů.

Zuzana Plíšková, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme