Porazit tři krajanky je něco speciálního, přiznává finalistka Wimbledonu Kvitová

Tenisový Wimbledon je stále tím nejoblíbenějším turnajem Petry Kvitové. Před třemi lety na něm vybojovala svůj zatím jediný titul, teď je po výhře nad kamarádkou Lucií Šafářovou ve finále. Letošní ročník je ale pro českou tenisovou jedničku speciální, ještě nikdy nemusela zdolávat tři krajanky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová ve Wimbledonu vyřadila tři krajanky, v semifinále porazila Lucii Šafářovou

Petra Kvitová ve Wimbledonu vyřadila tři krajanky, v semifinále porazila Lucii Šafářovou | Zdroj: Reuters

„Porazit tři Češky v jednom turnaji je něco speciálního. Navíc Lucka (Šafářová) a Bára (Záhlavová-Strýcová) předváděly výborný tenis. Tenhle ročník Wimbledonu si budu pamatovat i kvůli tomuhle,“ říká Kvitová, která ale umí na své kamarádky a krajanky zahrát.

Ve Wimbledonu si toho všimla i Martina Navrátilová, jedna z nejlepších tenistek historie a během grandslamů také televizní komentátorka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krajanky Šafářová i Záhlavová-Strýcová hrály podle Kvitové ve Wimbledonu výborně

Také ona zažila éru, kdy se hráčky české národnosti dostávaly do závěrečných fází velkých turnajů. Navrátilová se ale s Hanou Mandlíkovou či Helenou Sukovou utkávala po emigraci už spíše jako Američanka, a tak rivalitu rozhodně nevnímala tak intenzivně.

„Neměla jsem s nimi takový vztah, jako má Petra (Kvitová) s Lucií (Šafářovou). Petře se proti kamarádkám daří, myslím, že Lucka měla udělat něco, aby jí před zápasem naštvala,“ dělá si legraci Navrátilová.

Semifinále jsem šla vyhrát, stejně půjdu i do finále, plánuje Petra Kvitová

Číst článek

„Já na tohle nejsem vhodný typ,“ usmívá se Šafářová, která popřála své krajance všechno nejlepší ve finálovém zápase proti Eugenii Bouchardové. „Přeju jí, ať to dotáhne úplně nejvýš,“ dodala Šafářová.

Kvitová bude ve finálovém zápase proti kanadské tenistce mírnou favoritkou, i kvůli větším zkušenostem. Ty za ní sice samotný zápas nevyhrají, ale určitou výhodu v tomhle ohledu česká hráčka má.

„Je to lehčí v tom, že už nemáte pochybnosti, zda to můžete dokázat,“ myslí si Navrátilová, která bude pochopitelně držet palce české tenistce. „Samozřejmě budu fandit Petře,“ dodala.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme