Kopecký se těší na večerní 'erzety' Rally Bohemia a chystá se na Pecha

41. ročník Rally Bohemia nabídne divákům několik atraktivních změn. Rychlostní zkoušky se pojedou například i v pátek večer. Centrem soutěže je tradičně Mladá Boleslav.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kopecký (vpravo) a jeho spolujezdec Pavel Dressler jsou favority letošní Rally Bohemia

Jan Kopecký (vpravo) a jeho spolujezdec Pavel Dressler jsou favority letošní Rally Bohemia | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Letošní Rally Bohemia nabídne hned tři kategorie - závod legend, šampionát historických vozidel a boj o body v hlavní soutěži - mistrovství republiky. Lákadlem pro fanoušky motoristického sportu budou především dvě páteční večerní "erzety".

„Je to zpestření jak pro jezdce, tak pro diváky. Budeme svítit a rozžhavíme kotouče. V sobotu tradičně zavítáme na Liberecko, kde jsou nádherné technické tratě. Místy je asfalt širší a rychlejší, místy užší a technický. Tratě patří k nejhezčím v České republice,“ uvedl hlavní favorit Jan Kopecký.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na start Rally Bohemia zaostřil reportér Pavel Petr

Barvy domácího týmu Škoda Motorsport bude hájit společně s navigátorem Pavlem Dresslerem v kokpitu vozu Fabia S 2000. O prvenství by měl bojovat s týmovým kolegou Seppem Wiegandem a také vedoucím mužem domácího mistrovství Václavem Pechem startujícím s vozem Mini Cooper S 2000.

„Před dvěma roky na nás ztrácel více jak vteřinu na kilometr a teď jede s námi, někdy i před námi. Museli udělat neskutečnou práci a i sám Václav musel zrychlit. Určitě se připravovali jako na Krumlov. Porazit tovární tým doma, to by byl Vaškův splněný sen. Věřím, že se nám podaří mu ho odvrátit,“ přeje si Jan Kopecký, pro kterého je letos prioritou asijsko-pacifický šampionát.

V Mladé Boleslavi obhajuje Jan Kopecký loňské prvenství. Konkurence však neprodá kůži lacino.

„Nesmíme zapomenout ani na Umberta Scandolu, velice rychlý italský jezdec i v zahraničí. Uvidíme, jak se popere se zdejšími podmínkami,“ připomíná další možnou hrozbu Pavel Dressler, spolujezdec Jana Kaopeckého.

Profil trati musí podle Pavla Dresslera uspokojit i ty nejnáročnější diváky. „Najdou se tu protahováky, skákající horizonty, vracáky, prostě všechno. Každý fanoušek si přijde na své, i piloti,“ láká na soutěž, při které čeká jezdce během dvou dní celkem dvanáct rychlostních zkoušek.

K vidění bude i šampionát historických vozidel | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme