Jindřichohradecké místní dráhy odvrátily insolvenční řízení

Jindřichohradecké místní dráhy, které provozují úzkokolejku, odvrátily insolvenci. Věřitelé stáhli koncem minulého týdne své návrhy na insolvenci a Krajský soud v Českých Budějovicích řízení zastavil. Společnost teď musí pohledávky vyrovnat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak M27 na jindřichohradecké úzkokolejce

Vlak M27 na jindřichohradecké úzkokolejce | Foto: Archiv JHMD

„Jeden drobný závazek jsme vyrovnali a pak jsme s nimi (věřiteli, pozn. red.) uzavřeli dohodu o narovnání, která znamená, že jejich pohledávky budou uhrazeny,“ řekl ředitel Jindřichohradeckých místních drah Boris Čajánek.

Firma dluží několik milionů korun. Teď navíc čeká na schválení modernizovaných vozů do provozu.

„Zkušební provoz proběhl v pořádku. Závady, které se v něm měly objevit, se objevily a bylo na ně patřičným způsobem reagováno,“ doplnil Čajánek.

Jindřichohradecké místní dráhy na modernizaci získaly evropskou dotaci a vozy musí začít jezdit do konce září, jinak je dotace ohrožena.

Martin Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme