Baník vozí do Prahy tmu. V jeho prvním zápase znovu po roce vypadl proud

Fotbalisté Baníku Ostrava začali nový ročník fotbalové ligy opět v Praze a znovu při jejich utkání vypadla elektřina. Minulou sezónu kvůli tomu strávili na Slavii 10 minut v šatnách, teď při remíze 0:0 na Dukle čekali tři čtvrtě hodiny, než zase uvidí na míč.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Baníku Francis Narh (vlevo) a záložníci Derrick Mensah (uprostřed) a Dyjan Carlos de Azevedo (vpravo) čekají na hrací ploše, poté co byla přerušena hra kvůli výpadku elektrického proudu

Útočník Baníku Francis Narh (vlevo) a záložníci Derrick Mensah (uprostřed) a Dyjan Carlos de Azevedo (vpravo) čekají na hrací ploše, poté co byla přerušena hra kvůli výpadku elektrického proudu | Zdroj: ČTK

Běžela 55. minuta, když zhasla všechna světla na stadionu. Už v prvním poločase s nimi byly problémy, ale to bylo ještě přírodní světlo. Umělé osvětlení krátce po přestávce zmizelo.

Když se po půlhodině rozsvítila první dvě světla, začali diváci slavit. Několik stovek příznivců Baníku si mezitím svítilo mobily a světlicemi.

„Pauza byla hodně dlouhá a musíme se snažit hýbat. Celkem jsme ztuhli,“ mrzelo ostravského obránce Michala Frydrycha. „Pauza nebyla dobrá, ale co se dá dělat. Prostě zklamala technika,“ dodává jeho spoluhráč Václav Svěrkoš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na stejný problém ostravského Baníku při zahajovacím zápase si vzpomněl reportér ČRo Martin Charvát

Vysvětlení, proč se to Baníku v prvních zápasech sezóny v Praze stává, mají oba hned několik: „Asi máme moc energie,“ usmívá se Frydrych. „Doufám, že to není znamení, že budeme hrát zase o záchranu,“ přidává se trošku vážněji útočník.

Oba zápasy za tmy ale spojuje ještě jeden muž - hlavní rozhodčí Michal Paták. Ten zvolil tentokrát jiný postup, protože při loňském desetiminutovém přerušení na Slavii odešel s týmy do kabin, zatímco teď zůstaly oba celky tři čtvrtě hodiny na hřišti.

„Byla nabídka, že bychom měli jít do kabin. Hráči to pojali tak, že chtějí na hřišti zůstat. Byli v mírném pohybu a bylo teplo, takže nebyl důvod se skrývat,“ vysvětloval trenér Baníku Tomáš Bernady.

I když berou Baníkovci dlouhou přestávku s humorem, je pro ně hodně důležité, že se utkání dohrálo, přestože v něm nepadl ani gól.

„Neměli jsme přesné informace, ale kdyby to trvalo déle než hodinu, tak by se musel zápas hrát znova. Už jsme se domlouvali, že tu přespíme a budeme hrát druhý den ráno. Nevím, jestli bychom to my starší zvládli,“ smál se Václav Svěrkoš.

Možná by se ale měl na podobný scénář pomalu začít chystat. Příští pátek totiž hraje Baník ve druhém kole právě na Slavii.

Fanoušci Baníku se v Praze bavili i za tmy | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme