Hackeři napadli twitterový účet ruského premiéra Medvěděva

Ruský premiér Dmitrij Medvěděv má problémy se sociální sítí Twitter. Jeho účet napadli neznámí hackeři a umístili na něm zprávu o odchodu exprezidenta z čela ruské vlády.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oficiální twitterový účet premiéra Medvěděva

Oficiální twitterový účet premiéra Medvěděva | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

„Podávám demisi“, „stydím se za vládu“. Tyto a další vzkazy si mohli dnes přečíst uživatelé Twitteru na mikroblogu premiéra Dmitrije Medvěděva.

Tisková služba vlády okamžitě reagovala prohlášením, že autorem nejnovějších zpráv není premiér a záznamy neodpovídají skutečnosti.

Premiér a jeho ministři jsou momentálně na Krymu, kde doprovázejí prezidenta Vladimíra Putina. Ten žádné sociální sítě nepoužívá a k počítačům má odtažitý vztah.

Naopak Medvěděv byl jedním prvních ruských politiků, kteří začali aktivně využívat sociální sítě - vedle Twitteru také Facebook, Instagram nebo ruskou síť V kontaktě.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme