Karlovarská Mlýnská kolonáda po deseti letech otevře svou horní terasu

Uprostřed Karlových Varů se dnes turistům otevře nová lázeňská terasa. Až do konce sezony bude lidem k dispozici horní patro kamenné Mlýnské kolonády, které bylo veřejnosti uzavřeno přes 10 let. Zajímavé místo překvapí návštěvníky unikátním výhledem do okolí, včetně pohledu do zázemí jímání pramenů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mlýnská kolonáda

Mlýnská kolonáda | Foto: Kristýna Maková

Terasa Mlýnské kolonády byla dosud uzavřena kvůli tomu, že rekonstrukce objektu stále pokračuje.

Současné zpřístupnění je tedy provizorní. Výhled, který se návštěvníkům naskytne, je však fantastický.

„Z terasy Mlýnské kolonády jsou především zblízka vidět sochy jednotlivých měsíců, kterých je na balustrádě umístěno dvanáct. Mimo jiné se na světě dozvědí, že tyto sochy nevytvořili Wilfert a Schreiber, jak se často říká, ale byl to rodák z Drážďan, pan Otto Menzel,“ popisuje ředitel Správy přírodních zdrojů a kolonád Milan Trnka.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Karlových Varech natáčel reportér Zdeněk Trnka

Podle jeho slov je kolonáda postavená podle návrhu Josefa Zítka výjimečná i tím, že z terasy nabízí pohled do svého zázemí.

„Je tam malebný pohled do údolí řeky, ale je tam i pohled na přírodní unikáty typu vřídelní zlom, původní jímání Mlýnského pramene či seizmickou stanici,“ dodává Trnka.

Horní terasa Zítkovy kolonády bude otevřena až do podzimu denně od 10 do 18 hodin. Zájemci mohou o svých zážitcích poprvé napsat do návštěvní knihy.

Zdeněk Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme