Vedle komunitního centra v Ostravě roste nový přestupní terminál

Kus pěšky musejí teď šlapat cestující, kteří chtějí v Ostravě-Hulvákách přestoupit z tamní točny trolejbusů na tramvaj. Už brzy by se ale měli dočkat pohodlnějšího cestování. Radnice totiž za více než 40 milionů korun staví v této části města nový dopravní terminál. Sloužit cestujícím začne ještě do konce roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská hromadná doprava. Ilustrační foto.

Městská hromadná doprava. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Bude to opravdu pro všechny lepší, běžně se tady chodilo přes trávník. Teď to bude i blíž tramvajové zastávce,“ řekla důchodkyně Marta Jašková během čekání na trolejbus.

Stavba terminálu je zhruba v polovině a nachází se v těsné blízkosti nedávno dokončeného komunitního centra pro těžce postižené lidi. V této části jsou ovšem spíše kancelářské prostory, zázemí pracovníků a sociální zařízení.

Přehrát

00:00 / 00:00

O situaci kolem stavby nového přestupního terminálu v Ostravě zjišťovala více redaktorka ČRo Ostrava Iva Havlíčková.

„Oba dva projekty byly koordinovaně řešeny, věděly o sobě a už v projekčním stupni bylo vše promyšleno,“ uvedl náměstek ostravského primátora Tomáš Sucharda.

Díky protihlukové bariéře by budoucí terminál neměl nijak rušit ani handicapované lidi, kteří bydlí v druhé části budovy. „Vysoká a částečně prosklená bariéra slouží zejména pro první blok, každý další blok je bariérou sám o sobě. Je to velká pomoc a hluk to opravdu zmírňuje,“ řekla vedoucí komunitního centra Nikola Šimíková.

„Za evropské peníze tuto točnu přesouváme a rekonstruujeme, budujeme zázemí pro zaměstnance a řešíme i zvýšení komfortu pro lidi, kteří hromadnou dopravu používají,“ dodal Sucharda.

Součástí nového terminálu jsou také veřejné toalety. Příští rok chce město rekonstruovat i tramvajové zastávky.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme