Zaměstnavatelé v Královéhradeckém kraji nabídli v červenci víc volných míst

V červenci vzrostla v Královéhradeckém kraji nabídka volných pracovních míst. V porovnání s červnem přibylo zhruba 350 pozic. Nezaměstnanost ale zůstala na číslech z prvního letního měsíce, a to na 6,3 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle Márie Paclíkové z královéhradeckého krajského Úřadu práce teď statistiky ovlivňují hlavně sezónní práce.

„Ve stavebnictví, v zemědělství nebo i v pohostinství, ale jako už tradičně ze strany zaměstnavatelů jsou požadavky na strojírenské obory, ať jsou to svářeči, zámečníci, obráběči kovů. A jako tradičně tyto uchazeče v evidenci moc nemáme,“ říká Paclíková.

Nezaměstnanost v kraji zůstala na 6,3 procenta. Evidence nezaměstnaných se v prvním prázdninovém měsíci rozrostla zhruba o 400 lidí.

Podle Márie Paclíkové se o jedno volné pracovní místo na konci měsíce ucházelo přibližně devět lidí.

„V letních měsících to takto je téměř stabilní jev, protože nám stále pracují uchazeči na sezónních pracích. A očekávaní absolventi, kteří nám zase vždycky zvedají nezaměstnanost, chodí až koncem srpna nebo v září,“ vysvětluje.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme