Kvůli nehodě nejezdí vlaky mezi Rumburkem a Krásnou Lípou. Jeden člověk zemřel

Téměř čtyři hodiny už nejezdí vlaky mezi Krásnou Lípou a Rumburkem. Na železničním přejezdu ve Výletní ulici se tam srazilo osobní auto s vlakem. Jeden člověk při nehodě zemřel a další dva lidé v autě byli těžce zraněni. Událost vyšetřuje drážní inspekce, vlaky se na trať nevrátí minimálně do půl jedné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na okraji Rumburku na Děčínsku se srazil 13. srpna vlak s osobním vozem. V autě zahynula žena, řidič a další spolujezdkyně utrpěli těžká zranění. V osobním vlaku, který jel z Rumburku do Děčína, nebyl zraněn nikdo.

Na okraji Rumburku na Děčínsku se srazil 13. srpna vlak s osobním vozem. V autě zahynula žena, řidič a další spolujezdkyně utrpěli těžká zranění. V osobním vlaku, který jel z Rumburku do Děčína, nebyl zraněn nikdo. | Zdroj: ČTK

„Nehoda se odehrála na železničním přejezdu, který je zabezpečen světelnou výstražnou signalizací bez závor,“ upřesnil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Na českých železničních přejezdech už letos zemřelo více lidí než za celý loňský rok. Od ledna se stalo 103 nehod, při nichž přišlo o život 24 lidí.

Nejnebezpečnější jsou údajně právě přejezdy se světelnou signalizací a bez závor.

Pavla Firbacherová, Iva Zítková, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme