Chrudim chce prosadit stavbu dalšího obchvatu

Chrudim se chce definitivně zbavit nákladní dopravy, řešením má být druhý obchvat. Město více než deset let čekalo na přeložku frekventované silnice I/37.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce na obchvatu Chrudimi pokračují

Práce na obchvatu Chrudimi pokračují | Foto: Město Chrudim

První etapu chrudimského obchvatu stavbaři dokončí v příštím roce. Radnice už ale začíná vyjednávat o další podobné stavbě. Ta by přesměrovala trasu výpadovky na Heřmanův Městec a Čáslav.

Část silnice I/17 totiž vede přímo chrudimskými ulicemi a přepravci ji využívají jako neplacenou alternativu k dálnici. Cíl je dostat tento plán na seznam připravovaných staveb, to potvrzuje i místostarosta města Jan Čechlovský.

„Přeložka této silnice neznamená nic jiného než další obchvat a tím důvodem je dostat tranzitní přepravu kompletně z našeho města. Ten proces přípravy je poměrně dlouhý, v této chvíli jsme na začátku, ale chceme se do těch jednání aktivně pustit,“ dodal.

Josef Kopecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme