Florbalové Czech Open spěje k závěru, ve čtvrtfinále jsou 2 české týmy

Praha je v těchto dnech hlavním městem světového florbalu. Už po dvaadvacáté se v české metropoli koná turnaj zvaný Czech Open. Největšímu zájmu se vždy těší elitní mužská kategorie, která má dnes na programu čtvrtfinálové a semifinálové zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalista Jiří Bouška

Florbalista Jiří Bouška | Foto: Štěpán Tomš

„Léto máme opravdu hektické, protože připravujeme Czech Open i další akce, které v létě děláme, jako jsou mládežnické Prague Games nebo vozíčkářské Prague Wheel Open, takže léto dostává na frak,“popsal situaci ředitel turnaje Czech Open Martin Vaculík.

Může být spokojen. Pražské klání přilákalo letos ve všech kategoriích celkem 269 týmů z jedenadvaceti zemí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Czech Open sleduje reportér ČRo Pavel Petr

„Vedení Prahy zařadilo Czech Open mezi 12 nejprestižnějších akcí v Praze mezi Pražský maraton, Primátorky a další akce. Díky podpoře Prahy a dalších partnerů jsme schopni vytvořit podmínky pro elitní týmy a vytvořit mamutí turnaje,“ těší pořadatele.

Turnaj má rozpočet 3,5 milionu korun a nabídne téměř 700 zápasů během čtyř dnů. Do bojů zasáhne přes čtyři tisíce hráčů.

Čtvrtfinále Czech Open:
Tatran Střešovice - IBK Dalen (Švédsko) 10.30, Vinohrady
TJ Chodov - Pixbo Wallnestam (Švédsko 10.30, Podvinný mlýn
Wiler-Ersigen (Švýcarsko) - Javäskylä (Finsko) 12.30, Vinohrady
Lerum (Švédsko) - Falun (Švédsko) 12.30, Podvinný mlýn

„Každý, kdo tu kdy byl, ví, že je to kvalitní turnaj a že si tu dobře zahraje,“ říká někdejší reprezentační kouč a dnes trenér švýcarského Könizu Tomáš Trmavský.

Sám si turnajem v minulosti prošel. „Od začátku měli nastavenou vysokou laťku. Tím, že udělali kategorii elite pro 16 mančaftů posunuli turnaj dál, a snaží tu každý rok mít nejkvalitnější týmy z Evropy,“ připomíná Trnavský účast švédských týmů z Falunu či Pixba Wallenstam.

Čtrtfinálový program hostí haly na pražských Vinohradech a Podvinném mlýně, semifinálový program začíná v 16 hodin v hale Sparty na Podvinném mlýně v pražských Vysočanech.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme