Lyon je pro Mladou Boleslav až příliš těžkým soupeřem, hlavy dole ale Středočeši nemají

Fotbalisty Mladé Boleslavi čeká od půl deváté večer těžká zkouška. Středočeši nastoupí v Lyonu k odvetě třetího předkola Evropské ligy s vědomím, že první zápas na Městském stadionu prohráli s francouzským celkem vysoko 1:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Mladé Boleslavi po příletu do Lyonu

Hráči Mladé Boleslavi po příletu do Lyonu | Foto: Pavel Petr

Těžší výchozí pozici do odvety Mladoboleslavští už skoro mít nemohli. Proti navíc bude stát sedminásobný francouzský šampion.

„Nechci mluvit poraženecky, ale vzhledem k síle Lyonu je postup asi ztracený,“ je si vědom gólman Aleš Hruška. On sám neví, jestli vůbec v Lyonu nastoupí. V posledních dvou zápasech chyboval, a tak se dá předpokládat, že mezi tyčemi se objeví někdo z dvojice Miroslav Miller - Jan Šeda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Mladé Boleslavi by si proti Lyonu rádi zvedli sebevědomí a taky získali body do koeficientu

Do Francie neodcestovaly ani dvě letní posily Tomáš Wágner a Milan Lalkovič. Chybí také už uzdravený Jan Kysela.

Velkou motivaci cítí před utkáním Lukáš Magera. Před týdnem jako kapitán mužstvu prý vůbec nepomohl. Inkasované góly podle něj padají na jeho hlavu.

„Byly to dva zlomové góly. Jako nejzkušenější hráč jsem v tom mužstvo nechal. Strašně mě to mrzelo. Dlouhou dobu jsem si vyčítal, že jsem zápas nezvládl a klukům nepomohl,“ přiznal.

Takový zápas, jako je ten proti Lyonu, je pro většinu hráčů vrcholem jejich dosavadní kariéry. A v podobném duchu hovoří i funkcionáři.

„Je to vrchol funkcionářské kariéry. Je pro nás velkou ctí, že můžeme hrát s takovým týmem, jako je Olympique Lyon, protože z hlediska evropských pohárů jde za posledních deset let o jedno z nejlepších evropských mužstev,“ říká prezident klubu Josef Dufek.

Postupu do další fáze soutěže už Dufek nevěří.

„Šance je minimální. Hráči ale mohou nabrat zpátky potřebné sebevědomí. Dalo se čekat, že Lyon pro nás bude velkou překážkou. V prvním zápase jsme chtěli udělat takový výsledek, aby byla reálná možnost francouzského favorita v odvetě ještě pozlobit. To už je pryč. Teď se musíme připravit na odvetu s cílem přivést body do koeficientu,“ plánuje mladoboleslavský prezident klubu.

Utkání v Lyonu začíná ve 20 hodin a 30 minut. Celé ho uslyšíte na webu zpravy.rozhlas.cz.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme