Zraněný Štybar chybí v nominaci svého týmu na Vueltu

Český cyklista Zdeněk Štybar zřejmě kvůli zranění ze závodu Eneco Tour v Belgii přijde o start na Vueltě. Původně i přes vyražené zuby a zranění v obličeji účast plánoval, nakonec však nefiguruje v devítičlenné nominaci, kterou dnes zveřejnil jeho tým Omega Pharma-Quick Step.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar letošní Vueltu kvůli zranění nepojede

Zdeněk Štybar letošní Vueltu kvůli zranění nepojede | Foto: Filip Jandourek

Štybar se zranil v závěru čtvrteční etapy Eneco Tour při hromadném pádu. Obličejem narazil na asfalt a vyrazil si zuby. Po dlouhém ošetřování byl převezen do nemocnice a musel se podrobit operaci. Naštěstí se nepotvrdily obavy o vážnější zranění a zdálo se, že jeho účast na Vueltě pád neohrozí.

„Říkal, že na středu má připravenou letenku, takže tomu věří a chce určitě jet," řekl v pátek jeho otec Zdeněk Štybar starší. Nakonec se však tým rozhodl neriskovat a nechal Štybara v klidu se doléčit.

Lídrovi stáje Rigobertovi Uránovi tak budou dělat na třítýdenním závodu ve Španělsku společnost Tom Boonen, Tony Martin, Wout Poels, Nikolas Maes, Pieter Serry, Carlos Verona, Gianluca Brambilla a Slovák Martin Velits.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Štybar měl na Vueltě startovat potřetí v kariéře. V roce 2012 se rozkoukával po přesunu do silniční cyklistiky, loni už ale vyhrál sedmou etapu. Později však závod vzdal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme