Z amerického Fergusonu se stáhnou jednotky Národní gardy

V americkém městě Ferguson se pomalu uklidňuje napětí mezi místními obyvateli a policií. Guvernér státu Missouri nařídil stažení jednotek Národní gardy, která pomáhala policii dohlížet na pořádek. Téměř dva týdny protestů provázely násilnosti a střety s policií. Přes sto lidí úřady zadržely.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednotky Národních gard se z ulic Fergusonu stáhnou

Jednotky Národních gard se z ulic Fergusonu stáhnou | Zdroj: Reuters

Guvernér Jay Nixon odůvodnil odvolání Národní gardy z Fergusonu celkovým zlepšením situace a poklidným průběhem protestů.

Rodina Michaela Browna i její zastánci dál žádají, aby se policista Darren Wilson zpovídal ze zastřelení neozbrojeného černošského mladíka před soudem. Policista byl dočasně zbaven funkce, dál ale pobírá plat.

Policie okresu St. Louis potvrdila, že za téměř dva týdny protestů zadržela celkem 128 lidí. V drtivé většině bylo důvodem odmítnutí uposlechnout výzvu policie, aby se demonstranti rozešli.

Pohřeb 18letého Michaela Browna jeho rodina naplánovala na pondělí.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme