U Fergusonu zastřelili policisté dalšího Afroameričana. Prý je ohrožoval nožem

Nedaleko amerického Fergusonu zastřelili policisté dalšího Afroameričana. Nový incident se odehrál zhruba 10 kilometrů od místa, kde před jedenácti dny policista zastřelil neozbrojeného teenagera Michaela Browna. Dva policejní důstojníci brzy odpoledne zdejšího času zastřelili muže, který proti nim šel po ulici a šermoval nožem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protesty ve Fergusonu neutichají

Protesty ve Fergusonu neutichají | Zdroj: Reuters

Podle policejního šéfa okresu St. Louis Sama Dotsona svědkové potvrzují, že se muž choval nevypočitatelně, policisté podle něj měli právo se bránit.

Za dva týdny jde už o druhý případ, kdy policie zastřelila Afroameričana. Mnozí se obávají, že podnítí další protesty a napětí mezi místní komunitou a pořádkovými silami.

Ve Fergusonu skončily v noci protesty znovu násilím a střety s policií. Do města má přijet ministr spravedlnosti Eric Holder.

Rodina Michaela Browna mezitím oznámila, že mladíkovo tělo bude pohřbeno v pondělí.

Policie je ve Fergusonu v plné pohotovosti | Foto: Reuters

Zvětšit mapu

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme