Divadelní hru Milana Lasici Listy Emilovi čeští diváci ocenili potleskem vstoje

Milan Lasica doslova zvedl české diváky ze židlí. Poprvé v pražském Studiu DVA představil autorskou hru Listy Emilovi napsanou podle svého stejnojmenného knižního hitu. Známý slovenský herec nabídl více než dvouhodinovou porci humoru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec a spisovatel Milan Lasica

Herec a spisovatel Milan Lasica | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Hra Listy Emilovi představuje příběh záletného důchodce Mira, který ze starobince píše svému příteli. Českou premiéru v divadle Studio DVA vykoupili diváci do posledního místa.

„Když jsem viděl na internetu, že je tam Lasica, hned mě to samozřejmě zaujalo. Řekl jsem si, že to bude veselé představení a to mě láká,“ říká jeden z diváků.

„Já mám nesmírně ráda pana Lasicu, protože slovenština je nádherná řeč,“ přidává se nadšená divačka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hru Milana Lasici zhlédli i Klára Fleyberková a Vojtěch Koval

Bratislavské Štúdio Lasica a Satinský navštívilo Prahu v rámci projektu Léto slovenských hvězd. Na českém jevišti tak zazněl jazyk, který prý především mladá generace často nepoznává. Milan Lasica takové zkušenosti ale nemá.

„Jsem překvapený takovými řečmi, které už dlouho slýchám, že Češi už přestávají rozumět slovenštině. Když hraju, tak jsem se ještě nepotkal s tím, že by mi nerozuměli,“ diví se Lasica.

S neporozuměním se nesetkal ani tentokrát. Dokazoval to i potlesk vstoje a téměř neutuchající smích. I když Listy Emilovi vyprávějí o stáří i umírání, inscenace smutná není.

„Myslím si, že zamyslet se nad stářím veselým způsobem není marné. Ty texty jsou vzpomínky, zhruba 80 procent jsou zážitky buď moje, nebo mých přátel,“ popisuje herec.

Vyprávění z jeho skutečného života i z toho fiktivního budou moci čeští diváci vidět i v příštím roce. Divadlo Studio DVA chystá další reprízy inscenace.

Klára Vičíková, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme