Trenér Vrba povolal do reprezentace na USA a Nizozemsko dva nováčky

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba povolal na přípravný zápas s USA (3. září) a úvodní duel kvalifikace o postup na mistrovství Evropy s Nizozemskem (9. září) dva nováčky, obránce Radima Řezníka a brankáře Davida Bičíka. Ve dvacetičlenné nominaci nechybějí hlavní opory - kapitán Tomáš Rosický a gólman Petr Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér Pavel Vrba zařadil do nominace dva nováčky

Reprezentační trenér Pavel Vrba zařadil do nominace dva nováčky | Zdroj: ČTK

O další tři jména Vrba soupisku doplní v pátek po zápasech evropských pohárů. Půjde o jednoho obránce, středového záložníka a útočníka.

Ve výběru opět vsadil na hráče Sparty a Plzně. Z kádru úřadujícího mistra povolal čtveřici hráčů, z Viktorie se na jeho seznamu objevilo dokonce sedm jmen. Jedním z nich je Václav Pilař, který se do národního týmu vrací po dvou letech.

Padesátiletý kouč přiznal, že mu nominaci zkomplikovaly neúspěchy českých týmů v evropských pohárech.

„Podle mého názoru měla Sparta i Plzeň dopadnout lépe. Sparta je sice ještě ve hře, ale věřil jsem, že v Lize mistrů postoupí minimálně do play-off. Výkonnost některých hráčů není taková, jaká byla na jaře,“ přiznal na tiskové konferenci Vrba, který měl výběr ztížený také kvůli zraněním.

Zkušený Plašil je mezi náhradníky

Kvůli zranění nemohl povolat stopera Maria Holka či rekonvalescenta útočníka Libora Kozáka. Zdravotní problémy má také Jaroslav Plašil, který pod Vrbou reprezentační dres ještě neoblékl.

Zkušený středopolař ale nechybí mezi náhradníky stejně jako brankář Tomáš Grigar, obránci Martin Latka, Ondřej Mazuch, Tomáš Sivok a Filip Novák, záložníci David Pavelka, Lukáš Vácha, Josef Hušbauer, Tomáš Hübschman, Adam Hloušek, Jan Kopic, Josef Šural a útočníci Milan Škoda, Tomáš Necid, David Lafata a Václav Kadlec.

S Američany sehraje český celek přípravný zápas 3. září v Praze na Letné, stejně jako 9. září souboj s Nizozemci, bronzovými medailisty z letošního světového šampionátu v Brazílii.

Maikel van der Werff ze Zwolle zahrává pokutový kop, brankář Sparty David Bičík ho vyráží | Foto: ČTK

Nominace fotbalové reprezentace na zápasy s USA a Nizozemskem:

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Tomáš Vaclík (Basilej), David Bičík (Sparta)

Obránci: Pavel Kadeřábek (Sparta), Václav Procházka, Radim Řezník, David Limberský (všichni Plzeň), Marek Suchý (Basilej), Daniel Pudil (Watford), Michal Kadlec (Fenerbahce)

Záložníci: Milan Petržela, Tomáš Hořava, Daniel Kolář, Václav Pilař (všichni Plzeň), Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí (oba Sparta), Tomáš Rosický (Arsenal), Petr Jiráček (Hamburk), Vladimír Darida (Freiburg).

Útočníci: Matěj Vydra (Watford)

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme