Přepálila jsem to jak blbeček, nehledá výmluvy Simona Baumrtová

Tři čtvrtiny znakařského závodu na 200 metrů Simona Baumrtová suverénně vedla, v závěru jí ale došly síly a o vítězství i medaili na plaveckém ME v Berlíně přišla. Za pátým místem stála taktická chyba, úvod závodu zbytečně přepálila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simoně Baumrtové medaile unikla kvůli taktické chybě (ilustrační foto)

Simoně Baumrtové medaile unikla kvůli taktické chybě (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Jsem úplně zničená. Taková taktická chyba, to se mi nemůže stávat. Říkala jsem si, že je to pohodička, pak mi došlo,“ popsala závod ze svého pohledu Simona Baumrtová.

Síly jí došly po 150 metrech, pak ji předstihly 4 soupeřky a odsunuly ji z medailových pozic. „Jsem blbá. Není to 150 metrů, je to dvoustovka a tohle se nesmí stát. Takticky jsem to nezvládla, nedá se nic dělat,“ nehledá výmluvy dvaadvacetiletá plavkyně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po nepodařeném závodě mluvil se Simonou Baumrtovou reportér ČRo Michal Jurman

„Přišlo mi, že jedu v pohodě. Chtěla jsem závod rozjet tak, jak ho rozjíždím, a přidat ve druhé stovce. Ale rozjela jsem ho rychleji,“ ví hlavní příčinu pátá žena znakařského závodu na 200 metrů.

Posledních 50 metrů závodu bylo těžkých. „Málem jsem nedoplavala. Vloni na světě jsem nabourala do stěny, teď jsem přepálila jak blbeček, to je fakt hrozné. Už asi ty dvoustovky nebudu plavat,“ přemýšlí Baumrtová.

Simona Baumrtová ztratila medaili v závěru, na 200 metrů znak skončila 5.

Číst článek

„Mám ještě dva závody před sebou, ale tohle mě mrzí, je to školácká chyba. Měla jsem šanci vyhrát, ale takticky jsem to nezvládla. Zítra je stovka, tam to musí být lepší,“ říká zklamaná Simona Baumrtová.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme